Toch punten in druk weekend dames ZV de Spreng

Met zowel een wedstrijd op zaterdag als op zondag was het vooral een druk weekend voor het eerste damesteam van ZV de Spreng. Zaterdag mochten de waterpolovrouwen aantreden tegen Haegheborgh HZ Zian 1 uit Den Haag en zondag tegen T.R.B. RES 1 uit Tilburg, beiden directe tegenstanders in het puntenklassement. Met het oog op klassebehoud was het naast een druk weekend ook een belangrijk weekend waarin punten gepakt moest worden.
In de eerste wedstrijd op zaterdag tegen het damesteam uit Den Haag was het vooral de slordigheid van beide teams die de wedstrijd voor zowel speelsters als publiek gefrustreerd maakte. Verdedigend was ZV de Spreng zeer sterk, maar aangekomen op de helft van de tegenstander werden kansen niet benut. Den Haag wist midvoor Malou Buitink goed buiten aanspeelbereik te houden en hierdoor kon er ook aan de Haagse zijde niet door de verdediging worden gebroken. Het eerste speldeel werd afgesloten met 1-2.
De tweede periode maakte snel duidelijk dat er verdedigend zeer strak werd gefloten door het scheidsrechterlijk duo. Een verdedigende actie stond vrijwel gelijk aan een tijdsstraf, maar ook hier hielden beide partijen elkaar goed in evenwicht. Met een eindstand in het tweede speldeel van 1-4 in het nadeel van De Spreng was het vooral doelvrouw Eva Jansen die het hoofd koel wist te houden. Het derde speldeel veranderde niets aan dit beeld. Ballen vlogen over en weer over en naast het doel of tegen het houtwerk. Malou Buitink wist een strafworp te verzilveren en bracht de stand na het derde speldeel op 2-5.
Gelukkig bracht het vierde speldeel een positieve ommekeer. Wederom wisten de dames van ZV de Spreng zich te herpakken. De achterstand werd eerst nog op 2-7 gebracht, maar een eindstand van 5-8 in de laatste 4 minuten laat zien dat er met de veerkracht van het team niets mis is. Sanneke Korenblek, Svea Rexwinkel en Nanda Wassink mochten de laatste doelpunten op hun naam schrijven. Helaas kwam ook in deze wedstrijd de ommekeer net te laat.
In de tweede wedstrijd op zondag tegen de Tilburgse dames van T.R.B.-RES 1 was het een wereld van verschil. De dames hadden de zaterdagavond blijkbaar niet gebruikt om carnaval te vieren. Het werd een totaal andere wedstrijd als op zaterdag met meer scherpte, meer benutte kansen en dus ook een betere kans op de overwinning. En die overwinning kwam er. In de eerste twee speldelen wist De Spreng mede door treffers van Malou Buitink op een voorsprong van 6-2 te komen. Het team verloor echter de concentratie en de Tilburgers wisten zich terug te knokken naar 6-5.
In het derde speldeel werd echter weer de aanval ingezet en werd de voorsprong weer iets uitgebouwd in het voordeel van De Spreng. Uiteindelijk werd de wedstrijd op een eindstand van 10-7 gezet. Zeker na de wedstrijd van zaterdag is de veerkracht van de dames een compliment waard.
Aankomend weekend staat alweer een wedstrijd op het programma en alweer tegen de Tilburgers. Het wordt dus spannend te zien of deze positieve ontwikkeling vast te houden is.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.