44 jaar CV Neutenkrakers uitbundig gevierd in Klarenbeek

KLARENBEEK – Klarenbeek heeft het 44-jarig jubileum van de CV De Neutenkrakers groots gevierd. Hoogtepunten waren dit keer vooral de optocht met vele duizenden bezoekers en de gezellige reünie met een flinke deelname.

Donderdagavond was er voor eerst dit jaar een bouwersbal. Ruim 100 bezoekers kwamen naar deze avond waar om 11 minuten over 11 Prins Blokschaaf de 1e (Sebastiaan Janssen) officieel Het Karkershol opende.
Vrijdagmiddag was er kindercarnaval voor 115 kinderen. Met veel muziek, dansen en spelletjes werd er het carnaval gevierd. De best verklede kinderen werden naar voren gehaald en de jeugdraad kwam natuurlijk samen met de Raad van 11 deze middag ook mee feesten. Jeugdprins Jordy Weijn en Jeugdprinses Danielle Brink liepen samen met hun raad de polonaise mee. Vrijdagavond was er het jeugd carnaval. Met 75 jeugdigen werd er gekegeld, gedanst en gefeest. Ook hier werden weer de best verklede naar voren geroepen.
Vrijdagavond was de reünie ook een succes. Meer dan 100 (oud) raadsleden en vaste vrijwilligers kwamen naar Het Krakershol om iedereen weer eens terug te zien en te kijken naar videobeelden van vroeger. Ook waren er veel foto’s te zien.

Al jaren gaat de optocht door Klarenbeek. Dit jaar waren er 75 inschrijvingen en meer dan 1000 deelnemers, die hun creativiteit konden laten zien aan het publiek. Veel kleurrijke wagens, enthousiaste loopgroepen en zeker veel jeugd lieten zien waar ze maanden lang mee druk zijn geweest. De optocht werd, na dames van ‘kiek’n kost een euro’, gevolgd door de prinsenwagen van De Neutenkrakers, met ‘Alle handen de lucht in’ lieten ze een prachtige een praalwagen zien. Thema’s als ‘halve zolen’ , ‘duveltjes uit een doosje’, en ‘boerengolf’ kwamen voorbij. Ook werd weer flink aandacht gegeven aan de problematiek rond ‘De Hulsbosch’. Veel praalwagens kwamen goed tot hun recht door het vele kleurgebruik, carnavaleske uitstraling en draaiende delen, De sfeer was geweldig bij de deelnemers. De gefuseerde vereniging ‘De Slaapfluiters’ nam ieder mee in de ruimte en de Melkbuse zette de wereld op z’n kop. De vraag die bij CV Hooiland was of vroeger echt wel alles beter was? ‘De Dorpsgekkuh’ gingen als een trein en CV de Hoedjes ‘sloegen nergens op’. Zomercarnaval, flower power, rimboe, piraten en diverse sprookjes figuren kwamen voorbij. De uitslag: De Melkbuse 232 p. 2.De Slaapfluiters 230 p. 3 De Doordouwers 218 p.4. De lauwemannepappers 217.5 p. 5. De Deurstart 212 p. Kleine Praalwagens 1.De Nachtbrakers 231 p. 2 De Flauwe Grap 220.5 p..3 Hooiland 213 p.4. Spoorloos 212 p. 5. Stamgasten 207 p. Grote Loopgroepen 1. De Pussycats 212.5 p2. De Wijnbloemetjes 208.5 p3. Sammbal 205 p. Kleine Loopgroepen 1,. De Hoedjes 196 p. 2. Jan van Mud 189.5, Jeugd vanaf 5 personen 1.Flower power Girls 195 p.2, De Hippe Vogels 183.5 p. p.Jeugd tot 5 personen 1.CV Eend (t)je 210 p.

Zaterdag een volle bak in Het Krakershol. Al snel waren ook dit jaar weer de kaarten uitverkocht. 2000 kaarten werden in vier avonden verkocht. Nieuw was er dit jaar een extra feesttent met Drive Inn Magnus. Deze populaire DJ uit Oldenzaal weet de hele zaal op zijn kop te zetten.
De zondag is de gezelligste avond, zoals velen het noemen. En dat bleek maar weer! Er kwamen 450 bezoekers, om samen met Prins Sebastiaan, Prinses Mariska, Adjudant Peter en Raad van 11 hun feest te vieren. Foto’s te zien op www.cvdeneutenkrakers.nl. De foto bij dit artikel is gemaakt door Martien Kobussen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.