Dorpsraad blij met AED’s

LOENEN – Dorpsraad Loenen is blij dat door een goede samenwerking met het bedrijfsleven in Loenen er nu al vier AED’s ter beschikking staan voor het Hart Veilig Wonen project. Bij dit project worden vrijwilligers bij een hartstilstand via hun mobiel gealarmeerd, gevraagd een AED op te halen en naar het slachtoffer te gaan. Zo kunnen kostbare minuten worden gewonnen en kan met reanimatie begonnen worden ruim voordat de ambulance ter plaatse is. Voor dit project zijn dan ook AED’s nodig die beschikbaar zijn voor dit project. De Dorpsraad is blij dat onlangs de vierde AED in Loenen beschikbaar is gekomen bij camping De Marshoeve. De eigenaar van de camping twijfelde al een tijdje over de aanschaf, maar besloot gelukkig door de medewerking van de Dorpsraad tot aanschaf overgaan.
Naast de AED’s bij Sonac Loenen BV, Blanken Controls en op de brandweer kazerne is dit dus nu de vierde. Ook komt er binnenkort een AED beschikbaar voor het Loenense gebied over het kanaal aan de Voorsterweg. De buurtvereniging De Achterste Mölle is samen met Garage Roetert tot de aanschaf over gegaan. De Dorpsraad juicht dit initiatief erg toe en heeft daarom besloten het onderhoud voor een aantal jaren voor zijn rekening te nemen.
Dat het geen nutteloos project is blijkt uit het feit dat er in de afgelopen periode al meerdere malen een beroep is gedaan op de vrijwilligers in Loenen om in actie te komen. Elk bedrijf of instantie die een AED in zijn bezit heeft en deze ook beschikbaar wil stellen voor dit project is van harte welkom. Ook is er nog steeds behoefte aan meer vrijwilligers. Diegene die vragen hebben over dit project, zowel als vrijwilliger als AED eigenaar kan contact opnemen met de Dorpsraad via www.dorpsraadloenen@live.nl of met Reinder Groenhof.

Bij de foto:
Dorpsraad en Marshoeve maakten de aanschaf van een AED mogelijk – foto: Han Uenk

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.