Help Greet ‘haar’ dieren te helpen

  VELP – De Velpse Greet Rijntjes zet zich al jaren in voor dieren in binnen- en buitenland. Al van kleins af aan is ze gek met beesten en ze helpt ze waar ze maar kan. “Het is misschien niet veel, maar wat ik kan doen, doe ik.”

  De liefde zat er al vroeg in. “Ik denk dat het begon met de serie Daktari, met al die dieren. Dat vond ik zo mooi! Ik had ook altijd een beer in mijn poppenwagen, in plaats van een pop.” En nog steeds doet Greet alles wat ze kan voor dieren. Via haar werk kon ze twee jaar geleden een mooi bedrag schenken aan asiel de Dierenborch in Velp en vorig jaar kreeg ze haar collega’s zover hun kerstpakket in te leveren, zodat er 2000 euro overgemaakt kon worden naar een dierendoel.
  “Ik ben lid van vele organisaties”, vertelt Greet. “Ik ben druk met Amivedi, minstens eens per week. Daarnaast ben ik heel actief voor Friends of Animals, een organisatie die zwerfdieren helpt in Spanje.” In Spanje zijn veel zwerfdieren, die in dodingscentra worden afgemaakt. Friends of Animals werkt samen met vier asielen, die dit proberen te voorkomen. Deze asielen worden gerund door vrijwilligers, die zich met hart en ziel inzetten voor de dieren. Voor deze organisatie probeert Greet bruikbare spulletjes te verzamelen. “Ze kunnen daar alles gebruiken, van manden en dekens tot medicijnen en hondenspeelgoed. Ik kijk dan op marktplaats of mensen in de buurt iets voor me hebben en rijd op mijn scootmobiel door de verre omgeving op dingen op te halen. Mensen komen ook wel dingen bij me brengen.” Iedereen die iets heeft, waar ze in een asiel in Spanje iets aan hebben, kan Greet bellen op nummer 026-3641589 en een afspraak maken om het bij haar te brengen. Zij zorgt dan dat het via Friends of Animals naar Spanje wordt gebracht. “Het is een klein gebaar en nooit genoeg, maar alles wat we doen, scheelt een beetje”, vertelt Greet.
   

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.