Drie uitvoeringen door de Loenense Dialectclub

LOENEN – De maand maart is lang geleden uitgeroepen tot de dialectmaand. De Dialectclub ‘Vrienden van de Streektaal Loenen en Umstreken’ heeft besloten nu ook in deze maand haar uitvoeringen te houden, om extra aandacht te vragen voor het behoud van de streektaal. De club gaat in het Verenigingsgebouw De Brink weer een drietal uitvoeringen presenteren.

Jaarlijks is de belangstelling van liefhebbers van de streektaal nog steeds zo groot dat drie keer de zaal met ruim 200 bezoekers kan worden gevuld. Ook dit jaar verwacht de club zo’n 600 personen te kunnen begroeten.

Het publiek kan op de uitvoeringen van de Loenense dialectclub op 2, 3 en 4 maart genieten van actuele sketches, zang, voordrachten en harmonicamuziek. Leden hebben hun fantasie de vrije loop gelaten en leuke situaties bedacht die op het toneel in De Brink gestalte krijgen. Onder regie van Leida Berends en Bertha Muller wordt nog hard gewerkt aan de sketches. Jennie Verweij en Marietje Blom gaan (als De Deerns) op vakantie en beleven van alles. In de sketches is dit jaar veel humor verpakt. De sketch ‘De Papiertjesmaniak’ is een komisch verhaal. De combinatie TV-Internet-bellen blijkt niet zo eenvoudig te zijn. In de sketch ‘Graasman’ van Willem van Ark sr. maakt de man zich blij met de gezinsuitbreiding. Ook om ‘Oost West, thuus…’ kan lekker gelachen worden.
Berend Reuvekamp vertelt een verhaal, Joke Sanders komt met oude spreuken, Cornelis Reuvekamp heeft ook een voordracht. Annie Wonnink komt met gedichten en er is zang van het duo Klaas en Jaantje met begeleiding van Marie Bello. Het harmonica duo Annie en Marie sluit de uitvoering af met een vrolijke medley.

Op vrijdag 2 en zaterdag 3 maart beginnen de dialectavonden om 19.30 uur en op zondagmiddag (speciaal voor de ouderen) 4 maart om 14.00 uur. De kaarten kosten 3.50 euro. De kaartverkoop vindt vanaf 20 februari plaats bij Sigarenmagazijn Elzenaar Eerbeeksweg. In Eerbeek kunnen de kaarten gekocht worden bij Janny Jurriens, Ydinkerf 22 of telefonisch bestellen 0313-653030 en 06-16221870.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.