Kunstwerken overleven nieuwbouw niet

BRUMMEN – Kunstliefhebbers doen er goed aan enkele kunstwerken in het gemeentehuis in Brummen te bekijken zolang het nog kan. Drie stukken zijn namelijk dusdanig in het gebouw verwerkt, dat ze de nieuwbouw waarschijnlijk niet gaan overleven.

Over een maand of zes wordt de eerste vleugel van het gemeentehuis gesloopt om plaats te maken voor de nieuwe systeembouw. Van de ongeveer honderdtwintig kunstwerken die zich in en om het gebouw bevinden, zitten er zo’n vijftien vast. De meeste daarvan kunnen alsnog worden bewaard voor de nieuwbouw, zoals het beeldje voor de ingang.
Voor drie kunstwerken lijkt het einde nabij. Deze zitten vast aan of in de muur, waardoor verplaatsen niet mogelijk is. Het gaat om de wand met uitstekende stenen in de hal, de Egyptische voorstelling aan de buitenmuur (foto), net naast de entree en een houtschilderij in een niet publiek deel van het gemeentehuis.
De gemeente zoekt contact met de kunstenaars. De situatie wordt uitgelegd en de kunstenaars worden uitgenodigd om wellicht toch naar een manier te zoeken om hun werk te behouden. “Dat kan dan niet fysiek, maar wellicht kunnen de makers een creatieve oplossing bedenken”, aldus wethouder Bart Elbers.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.