1,7 Miljoen subsidie voor Rhedense projecten

REGIO – De toedeling van subsidies aan projecten in het Regioprogramma van 2012 – 2015 van de Stadsregio Arnhem Nijmegen zijn vrijdag bekend gemaakt. De Stadsregio legt 1,7 miljoen aan de kant voor de gemeente Rheden.

De provincie stelde in totaal vijftien miljoen beschikbaar voor de stadsregio waarvan maximaal 25 procent naar sociale projecten mocht gaan. Sinds het najaar in 2011 hebben de stadsregio en de gemeenten samengewerkt voor een goede invulling van het Regioprogramma. De Rhedense plannen sluiten goed aan bij de doelstellingen van het Regioprogramma. In totaal honoreert de Stadsregio acht plannen.

Een ton wordt beschikbaar gesteld voor de kwaliteitsimpuls van het intercitystation in Dieren. Voor anderhalve ton mag winkelcentrum het Calluna in Dieren opgeknapt worden. De gemeente wil de recreatieve mogelijkheden van de IJssel(kom) stimuleren en hiervoor wordt ook een ton beschikbaar gesteld. Het routenetwerk IJsselkop dat een recreatieve wandel- en fietsverbinding moet worden, krijgt een impuls van een half miljoen. De bevaarbaarheid van het Apeldoorns Kanaal staat ook bij de Stadsregio hoog in het vaandel. Daarom wordt er een half miljoen beschikbaar gesteld voor de renovatie van de Dierense sluis. Het voormalige zwembad Beekhuizen in Velp krijgt 50.000 euro voor duurzame herontwikkeling. Ook kan de gemeente meters gaan maken in het verduurzamen van bestaande bouw, hiervoor komt een bedrag van 250.000 euro beschikbaar. Tot slot wordt er 60.000 euro beschikbaar gesteld om landgoed Middachten in De Steeg neer te zetten als duurzaam energiebedrijf.

De gemeente Arnhem heeft een bijdrage van 30.000 euro toegekend gekregen voor verkenning van het gebruik van duurzame technieken bij een mogelijk gezamenlijk zwembad tussen Arnhem en Velp.
De provincie neemt eind april een definitief besluit over de programma’s, waardoor dan pas duidelijk is of de voorgestelde honorering in zijn geheel wordt overgenomen. Daar waar aanvullende financiering door de gemeente nodig is, neemt de gemeenteraad hierover nog een besluit.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.