Max is voorleeskampioen

BRUMMEN – Elf kinderen uit deden onlangs mee aan de kwartfinale van de jaarlijkse voorleeswedstrijd. Iedere school in de gemeente Brummen had één leerling uit groep zeven of acht afgevaardigd. Samen met een groot aantal fans kwamen ze naar de bibliotheek in Brummen om ieder een fragment van ongeveer vijf minuten voor te lezen. De jury, bestaande uit wethouder Hennie Bellen, schrijfster Agave Kruijssen en Tilly Polland van de bibliotheek, moest uit alle kandidaten een winnaar kiezen, wat geen gemakkelijke opgave was.

Over iedereen hadden ze wel iets moois te vertellen. Bij Kirsten Plant van De Rietgors was de emotie van het verhaal mooi zichtbaar op haar gezicht. Jona Huisman van de Isings zat rustig in haar stoel en had een heel prettige stem om naar te luisteren. Fleur Peters van de C. van Leeuwen had een eigentijds verhaal. Ze las haar verhaal met de goede wisseling van volume en dat was daardoor zeer plezierig om naar te luisteren. Yi Fu Smits van de Oecumenische Basisschool wist de spanning heel goed naar het publiek over te brengen, Jasmin te Pas van de Enk las een aangrijpend verhaal en wist dit ook heel aangrijpend over te brengen. Linette Capel zocht heel goed contact met het publiek en las het verhaal zeer duidelijk voor. Maud Coenen van de Krullevaar las zo rustgevend voor dat ze wat de jury betreft op de rand van hun bed een verhaaltje mocht voorlezen. Renske Hendriks van de Johanna Huiskamp gaf een goede inleiding van haar boek en had een heel goede intonatie en presentatie. Laurens Schut van de Dobbelsteen las zijn verhaal zelfverzekerd en met een prettig tempo en was voor iedereen heel goed te volgen. Aleyna Keles van de Cornelis Jetses had gekozen voor een heel grappig verhaal, dat ze zeer beeldend vertelde. Daarbij had ze ook een goed contact met het publiek.
Uiteindelijk wees de jury Max van ’t Hof van de Pancratiusschool aan als winnaar. Hij mag zich voorleeskampioen 2012 van de gemeente Brummen noemen. De jury gaf aan dat hij de personages uit het boek Klem van Mirjam Oldenhave een goede kleur gaf. Zijn presentatie was goed, evenals het tempo. De jury vond het ook heel knap dat Max de zinnen niet voorlas, maar uitsprak zoals ze ook echt gezegd worden in het boek. Max mag de gemeente Brummen gaan vertegenwoordigen tijdens de regionale wedstrijd.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.