Home / Bronkhorst / Vrouwen ZV De Spreng te laat op gang

Vrouwen ZV De Spreng te laat op gang

BRUMMEN – Zaterdag verloren de polovrouwen van De Spreng hun thuiswedstrijd tegen Het Ravijn uit Nijverdal. De eindstand was 8 – 13. Maar vijf minuten voor het einde van de wedstrijd stond de score nog op 3 – 11. De indrukwekkende eindsprint van De Spreng kwam helaas te laat.

Als hoofdact van de zaterdag (alle seniorenteams van De Spreng hadden hun wedstrijden al gespeeld) ging de wedstrijd iets na half negen van start in zwembad Rhienderoord. Het team van De Spreng liet zien te leren van hun doorgaans sterkere tegenstanders in deze zware competitie. Er werd meteen druk gezet op de tegenstander als deze in balbezit kwam. Ook bij een man meer situatie verdedigden de Sprengvrouwen veel agressiever dan aan het begin van de competitie. De Spreng kwam door een benutte strafworp op voorsprong. Toch kwam Het Ravijn langszij en zelfs voorbij De Spreng met drie doelpunten in het eerste speldeel. Het tweede speldeel was een kopie van het eerste. Één doelpunt voor De Spreng en drie voor Het Ravijn. De stand halverwege de wedstrijd was 2 – 6.

In het derde speldeel was het Ravijn veel te sterk voor De Spreng. Het strakke verdedigende spel kon niet meer worden volgehouden. De tegenstander kreeg veel meer ruimte. Vooral ook omdat bij De Spreng de omschakeling van aanval naar verdediging te traag verloopt. Hier zit nog steeds het echte leerpunt voor de vrouwen uit Brummen/Eerbeek. Aan het begin van het vierde speldeel was het 3 – 11. Met nog krap vijf minuten zuivere speeltijd op de klok ontrolde zich voor het publiek de grote metamorfose van De Spreng. Alle schroom werd afgeworpen, de aanval gezocht en scoren maar. Vijf doelpunten op een rij en een eindscore met een dragelijk aanzien: 8 – 13.

De competitie is nu precies op de helft. De Spreng staat op de 11e en één na laatste plek. Een plek die leidt tot degradatie. Pas de negende plek is goed voor klassebehoud. Er is nog veel werk aan de winkel voor trainer Stan Dobrotvorski om zijn vrouwen in de eerste klasse Bond te houden.
 

Lees ook

Inschrijving woningbouw jongeren van start

BRONCKHORST – De gemeente Bronckhorst start met een pilot Jongerenhuisvesting. De inschrijving hiervoor is inmiddels …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.