Home / Dieren / Tweede Multiculturele Dag in Dierense Speeltuin

Tweede Multiculturele Dag in Dierense Speeltuin

DIEREN – Verschillende culturen presenteren zich op 2 juni tijdens de tweede Multiculturele Dag in de Dierense Speeltuin. Iedereen die hier aan mee wil doen, is van harte uitgenodigd zich aan te melden. Het is mogelijk een kraampje te huren, maar ook op het open podium is plek voor iedereen.

De eerste Multiculturele Dag, inmiddels alweer drie jaar geleden, was zo’n succes, dat een vervolg niet uit kon blijven. Op 2 juni van 10.00 tot 16.30 uur staat de Dierense Speeltuin weer in het teken van verschillende culturen.”Om te laten zien dat we verschillend zijn, maar dat het samen wel veel leuker is”, aldus Sonja van de speeltuin. Het bevorderen van de saamhorigheid is het doel, naast natuurlijk het organiseren van een leuke dag voor jong en oud. Het motto van de speeltuin is samen spelen voor iedereen, dus van alle leeftijden en culturen.
De vrijwilligers van de speeltuin zijn druk met het zoeken van deelnemers aan de dag. Zo komt er iemand met Beierse bratwursten en zal een Chinees meisje op een typisch Chinees instrument een kort optreden geven. Maar ook komen de dansmariekes van de Nölers laten zien wat ze kunnen. Rahima, vrijwilligster bij de speeltuin, gaat net als drie jaar geleden henna zetten. “Iedereen die iets bijzonders uit een bepaalde cultuur kan, is welkom”, vertelt ze. “Dus ook iemand die iets typisch Nederlands heeft. Alles kan en mag, maar van ieder kraampje, willen we er maar één, om het zo divers mogelijk te maken.”
Iedereen die mee wil doen aan de Multiculturele Dag is welkom. Het is mogelijk een kraampje of een grondplaats te huren voor 35 of 25 euro. Daarnaast komt er een groot open podium, waar iedereen zijn of haar kunsten kan vertonen. Groepen krijgen een kilometervergoeding. Wie mee wil doen, kan zich tot 2 april aanmelden via info@dierensespeeltuin.nl. Daarna wordt het programma opgemaakt. Linda, vrijwilligster en betrokken bij de organisatie van de dag, hoopt op een grote deelname: “We hopen dat veel verschillende culturen mee gaan doen. We hebben de Turkse, Marokkaanse en Molukse vereniging al benaderd, maar echt iedereen is welkom.”

www.dierensespeeltuin.nl
 

Lees ook

Grootse theaterdienst

DIEREN – Wat gebeurt er als je één genereuze generaal, twee stoere soldaten, twee invloedrijke …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.