Home / Bronkhorst / Nader onderzoek naar uitbesteding sociale dienst

Nader onderzoek naar uitbesteding sociale dienst

BRUMMEN – Op verzoek van de raad gaat de gemeente Brummen verder onderzoeken of zij de sociale dienst wil uitbesteden aan Zutphen of Apeldoorn. In eerste instantie maakte het college een voorlopige keuze voor Het Plein in Zutphen, maar de raad wil eerst meer duidelijkheid over beide opties. “We gaan, heel kort gezegd, de plussen en minnen tegen elkaar afwegen”, aldus wethouder Frans Bruning. “Dat hebben we al gedaan toen we de voorlopige keuze maakten, maar nu gaan we nog wat dieper op de materie in.”

De gemeente Brummen heeft momenteel uitvoering van de Wet Werk en Bijstand uitbesteed aan de gemeente Apeldoorn. Dat betekent dat mensen die een uitkering krijgen, hier naartoe moeten voor de administratieve zaken, begeleiding en advies. Het contract met Apeldoorn loopt eind dit jaar af, vandaar dat Brummen eens verder is gaan kijken. Het college gaf eind november aan het wel te zien zitten om over te stappen naar Het Plein in Apeldoorn, mede omdat zij ook de gemeenten Voorst en Zutphen bedienen, waar veel mee wordt samengewerkt. Met dezelfde gemeenten heeft Brummen de sociale werkvoorziening geregeld bij Delta.
Bij presentatie bleek dat de gemeenteraad toch wel meer informatie wil voor er een keuze wordt gemaakt. “We gaan verder onderzoek doen”, aldus Bruning. “We gaan de twee opties naast elkaar zetten en de consequenties van beide mogelijkheden bekijken. Wat betekent iedere keuze op financieel gebied, inhoudelijk, voor de klanten en ga zo maar door.” In samenwerking met de cliëntenraad wordt een advies opgesteld. Het is de bedoeling dat eind mei een definitieve keuze wordt gemaakt. Een eventuele verhuizing zou per 1 januari 2013 van kracht zijn.
 

Lees ook

Inschrijving woningbouw jongeren van start

BRONCKHORST – De gemeente Bronckhorst start met een pilot Jongerenhuisvesting. De inschrijving hiervoor is inmiddels …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.