Home / De Steeg / Rheden vraagt 70 procent vergoeding voor opruiming explosieven

Rheden vraagt 70 procent vergoeding voor opruiming explosieven

DE STEEG / VELP – De kosten die de gemeente Rheden heeft gemaakt voor het opsporen van conventionele explosieven op twee locaties in Velp, inclusief de geraamde kosten voor een nog in 2012 uit te voeren ruiming aan de President Kennedylaan / Lepelaarstraat in Velp bedragen ruim twee ton.

Het college stelt aan de raad voor om een suppletieverzoek in te dienen bij het Ministerie van Binnenlandse Zaken. Gemeenten die kosten maken voor het opruimen van explosieven uit de Tweede Wereldoorlog kunnen sinds 1 oktober 2009 bij het ministerie aankloppen voor een vergoeding van zeventig procent uit het gemeentefonds. Dit moet voor 1 maart gebeuren.

Voor het project realisatie park Geërfdenwei Velp is vooruitlopend op de werkzaamheden onderzoek gedaan naar de aanwezigheid van niet gesprongen explosieven. Hieruit is gebleken dat er veel verdachte objecten zijn aangetroffen. Aangezien het gehele terrein heringericht wordt en na de aanleg openbaar park en speelterrein zal zijn, is besloten om alle explosieven te verwijderen. Op een andere locatie zijn bij reconstructiewerkzaamheden ook kosten gemaakt om explosieven op te ruimen. Een project wordt medio 2012 gestart waarbij ook verdachte objecten te verwachten zijn. de kosten van deze drie projecten, twee ton, komen samen in het raadsbesluit.
 

Lees ook

Het heeft Zijne Majesteit behaagd …

Het heeft Zijne Majesteit behaagd … Met die woorden hebben donderdagmorgen weer vele burgemeesters in …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.