Home / Regio / Waterschap Veluwe werkt mee aan schaatsplezier

Waterschap Veluwe werkt mee aan schaatsplezier

REGIO – Waterschap Veluwe heeft sinds 30 januari maatregelen genomen om de ijsgroei te bevorderen. De gemalen draaien langzamer waardoor het water minder stroom en dit bevordert de ijsgroei. Het waterschap waarschuwt wel voor onveilige situaties zoals het stromende water in het Apeldoorns kanaal en in de beken. Ook al lijkt het ijs goed, het ijs is hier echter zwakker dan op andere plekken vanwege de stroming van het water onder het ijs. Door de stroming slijt het ijs vanonder af. Dit is vaak slecht te zien vanaf het oppervlak, maar maakt het ijs wel verraderlijk. Het waterschap adviseert dringend om voor informatie over ijsdikte, betrouwbaarheid van het ijs en openstelling van schaatsroutes de websites van de schaatsverenigingen en van de Schaatsbond, www.knsb.nl, te raadplegen.
 

Lees ook

Kanaalweek laat het Apeldoorns Kanaal leven

REGIO – Van 23 tot en met 30 juni vindt onder het motto ’schakel van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.