Home / Regio / Jongens aangehouden voor serie inbraken

Jongens aangehouden voor serie inbraken

REGIO – Een negentienjarige jongen zonder vaste woon- of verblijfplaats is aangehouden voor het plegen van elf woninginbraken, onder andere in Beekbergen en Hoenderloo. De politie kwam hem op het spoor na een DNA-match.

Naar aanleiding van de vele inbraken in de wijde regio is de recherche een onderzoek gestart. In november is de negentigjarige aangehouden. Hij zou hebben ingebroken bij woningen in Epse, Eefde, Beekbergen, Apeldoorn, Wolfheze, Wenum Wiesel, Bathmen, Raalte en Hoenderloo. Een negentienjarige jongen uit Den Helder is enkele weken later aangehouden, hij bleek betrokken te zijn bij een inbraak in Wolfheze. Het onderzoek is voortgezet en begin januari is een derde verdachte aangehouden. Deze jongen, eveneens negentien jaar en zonder vaste woon- of verblijfplaats, zou betrokken zijn bij de inbraken in Epse en Eefde.
De jongens hebben vooral sieraden, geld, navigatiesystemen, camera’s en computerapparatuur gestolen. E waarde van de totale buit wordt geschat op ongeveer 20.000 euro.
 

Lees ook

Kanaalweek laat het Apeldoorns Kanaal leven

REGIO – Van 23 tot en met 30 juni vindt onder het motto ’schakel van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.