Home / Doesburg / Skippy onder het mes

Skippy onder het mes

DOESBURG / GIESBEEK – Dierenarts Merijn de Bont van Diergezondheidscentrum ’t Wijdseland in Doesburg kreeg onlangs een bijzondere patiënt op zijn operatietafel. Wallaby Skippy moest onder het mes voor een castratie.

Skippy is een Bennett wallaby en woont op manege en vakantieboerderij De Tutenburg in Giesbeek. Wallaby’s zijn kleine kangoeroes en komen oorspronkelijk uit Australië. Ze leven in kleine groepen. Op De Tutenburg worden al jaren Bennett wallaby’s gehouden en gefokt. Skippy heeft al vijf kinderen. Om inteelt te voorkomen, is besloten Skippy te castreren, zodat hij niet hoeft te verhuizen. De operatie is goed verlopen. Binnen een half uurtje was de klus geklaard en kon Skippy rustig wakker worden onder een warmtelamp. Na een uur of drie hupte hij weer rond in zijn hok.
 

Lees ook

Gezellige Montmartre Markt

DOESBURG – Onlangs werd tweede Montmartre Markt van dit seizoen gehouden in het historische centrum …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.