Home / Giesbeek / Schaatsen op plassen gevaarlijk

Schaatsen op plassen gevaarlijk

GIESBEEK / BUSLOO – Overal in Nederland neemt de schaatskoorts toe. De meren van de RGV recreatiegebieden lenen zich bij strenge vorst voor een schaatstocht. Echter is het schaatsen altijd op eigen risico. Momenteel is het ijs ook nog zeer onbetrouwbaar op Rhederlaag en Busloo en is het schaatsen en/of het betreden van het ijs zeer gevaarlijk.

Bij de toegangen van alle RGV recreatiegebieden zijn borden geplaatst met daarop de melding ‘gevaarlijk ijs’. Op sommige meren ligt amper ijs, zoals op Bussloo, de Berendonck en Rhederlaag. Op Strand Nulde en Strand Horst ligt wel ijs.
Net als zwemmen in de zomer is het schaatsen in de winter op de meren van de RGV recreatiegebieden altijd op eigen risico. RGV geeft dus geen adviezen af of het veilig is om te schaatsen. Daarom zal zelfs bij goed ijs een bord met de melding ‘gevaarlijk ijs’ geplaatst zijn. Meer informatie op www.rgv.nl.
 

Lees ook

Voetbalkampioenen!

GIESBEEK – Het vierde elftal van GSV’38 4 uit Giesbeek heeft het kampioenschap binnen. In …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.