Home / Dieren / Voetbalplaatjes ruilen

Voetbalplaatjes ruilen

DIEREN – Zaterdag werd de voetbalplaatjesactie van de Dierense voetbalverenigingen Gazelle Nieuwland en VV Erica ’76 afgesloten met een allerlaatste ruilmiddag in de kantines van de clubs die later dit jaar fuseren in VV Dieren. Het was de laatste mogelijkheid om het album vol te krijgen, want de uitgifte van de plaatjes bij de COOP in Dieren hield vorige week op. En die mogelijkheid tot het completeren van dit nu al unieke boek werd door veel fanatieke verzamelaars aangegrepen.
Beide verenigingen hebben op initiatief van COOP Dieren een eigen album uitgebracht, met daarin opgenomen plaatjes alle spelende leden met coaches. Ook was in de albums plaats gemaakt voor de overige leden en vrijwilligers die het verenigingsleven draaiende houden. In het Gazelle-album was naast de plaatjes aandacht voor de clubhistorie: de fusie van de aan de Dierense rijwielfabriek verbonden Gazelle Sportclub en FC Nieuwland. In het Erica-album haalden twee oprichters in het historisch overzicht op hilarische wijze herinneringen aan het fusielief en –leed op (fusie tussen Sportclub Dieren en Juventus) terwijl voorzitter Piet Nicolaï in zijn voorwoord vooruit blikte op, jawel, de volgende fusie; met Gazelle Nieuwland.

Het heeft de verenigingen door de verkoop van de albums en de daarin opgenomen sponsoren uiteindelijk wel wat opgeleverd, maar daarvoor stonden de verenigingen volkomen op hun kop. In een tijdsbestek van twee maanden moesten sponsoren worden binnengehaald, alle teamlijsten met correct gespelde namen worden aangeleverd, fotoshoots georganiseerd en de indeling van het album worden vastgesteld.
Ook voor de COOP – de initiatiefnemer van de actie – is de actie succesvol verlopen. Zeker in het begin liepen de nieuw klanten zichtbaar onwennig door de zaak. “Het personeel heeft er alles aan gedaan om deze klanten in onze gemoderniseerde supermarkt wegwijs te maken. We hebben niet alle, maar toch een zeker aantal nieuwe vaste klanten behouden” aldus filiaalmanager Patrick Verhoef. “ Niet alle verzamelaars zijn blijven plakken, maar men weet de COOP te vinden. En daar was het ons om te doen.” – foto’s: Fred Langhorst

Lees ook

Grootse theaterdienst

DIEREN – Wat gebeurt er als je één genereuze generaal, twee stoere soldaten, twee invloedrijke …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.