Home / Loenen / Ovatie voor Grenslandkapel

Ovatie voor Grenslandkapel

LOENEN – De Grenslandkapel uit Overdinkel heeft in Loenen een groot succes geboekt met haar optreden. Aan het eind van het concert in prima bezette zaal van De Brink kregen zij van de liefhebbers van de egerländer muziek een ovationeel applaus. De kapel beloonde dit met een paar krachtige uitsmijters. Zowel de kapel als de Oberkrainergroep waren in Loenen goed op dreef.

Bertus Bouwmeester van de Stichting Verenigingsgebouw De Brink, vertelde in zijn welkomstwoord dat er deze avond bijna geen egerländer-nieuwjaarsconcert in dit gebouw had kunnen plaatsvinden. In het vorige weekend, in de nacht van zondag op maandag, voerden boeven aan de westkant van De Brink een ram-plof-kraak uit. Deze aanbouw, waarin een geldautomaat is aangebracht, wordt door de Rabobank gehuurd van De Brink. Hoewel er explosieven zijn gebruikt heeft de zaal geen schade geleden van de ontploffing. Wanneer de aanbouw weer wordt opgebouwd kon Bouwmeester niet zeggen. Wel lastig voor al degenen die geld willen pinnen, maar verzekering-experts buigen zich nu over de grootte van de schade.

Jarenlang stelde het bestuur van De Brink pogingen in het werk om de Grenslandkapel met Oberkrainergroep uit Overdinkel naar Loenen te krijgen. Deze kapel heeft het erg druk en geniet nationaal en internationaal grote bekendheid en behoort tot de top van de Nederlandse blaaskapellen. Eindelijk lukte het om de kapel te strikken voor een vrolijk nieuwjaarsconcert. Het deed Bouwmeester goed dat de zaal goed gevuld was.
De belofte van Bouwmeester bleek al snel waarheid te worden. De kapel speelde en zong de sterren van de hemel. Dirigent André van Huizen zei het al: “Door de plofkraak is het dak niet van het gebouw gegaan, maar dat proberen we vanavond wel…”. Dit lukte hem bijna bij een paar nummers. Laaiend enthousiast was het publiek bij het slotnummer Im Herzen nur die Blasmusik met medewerking van de kapel, Oberkrainer en zangers en zangeressen. Muzikaal geweld was er ook bij de toegift Kleine cafe aan de haven.

De kapel van de Grenslandkapel begon even na acht uur in kleurige kostuums met de Regimentenmars, gevolgd door een serie marsen, polka’s en walsen met zang.
De Oberkrainergroep van de kapel bestaat uit zes muzikanten, zanger en zangeres. In een hoog tempo brachten zij de Oberkrainer muziek waar de liefhebbers maar niet genoeg van krijgen. Jonge talentvolle muzikanten lieten hier een staaltje van hun kunnen zien. Wat oudere muzikanten gaven met hun harmoncia een speciaal sausje aan deze muziek.
Tot slot was er nog een verloting met fraaie prijzen. Bertus Bouwmeester sprak een dankwoord. Door het succes van deze avond beloofde hij volgend jaar de Grenslandkapel weer naar Loenen te laten komen.

Lees ook

Kofferbakverkoop bij Kringloop de Waterlelie

LOENEN – Kringloop de Waterlelie houdt zondag 24 juni een kofferbakverkoop. De verkoop is van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.