Home / Regio / Waterschap Veluwe voert milieucontrolevluchten uit

Waterschap Veluwe voert milieucontrolevluchten uit

REGIO – Met helikopters voert Waterschap Veluwe dezer weken milieucontroles uit. Vliegcontroles vormen een effectieve methode om (milieu)delicten op te sporen. Het waterschap kijkt als bevoegd gezag naar de kwaliteit van het water en ook naar de hoeveelheden water op de Veluwe. Het waterschap kan bij overtredingen bestuursrechtelijk en strafrechtelijk optreden.

De nadruk bij de milieucontroles vanuit de lucht ligt op agrarische bedrijven met te volle gier- en mestopslagen en waar sprake is van het afspoelen van voedersappen op erven. Verder kijkt het waterschap naar industriële lozingen, naar mogelijke ernstige wateroverlast en naar graaf- en bouwwerkzaamheden bij onder meer de dijken langs de IJssel en de Randmeren.

Waterschap Veluwe richt zich dit jaar op de gemeenten Brummen, Elburg, Hattem, Nunspeet, Oldebroek en Putten. In laatstgenoemde gemeente zijn de vluchten inmiddels uitgevoerd. In de periode maart/april zal Waterschap Veluwe alle uitgevoerde vliegcontroles evalueren.
 

Lees ook

Kanaalweek laat het Apeldoorns Kanaal leven

REGIO – Van 23 tot en met 30 juni vindt onder het motto ’schakel van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.