Home / Eerbeek / Jubilarissen FNV Eerbeek

Jubilarissen FNV Eerbeek

EERBEEK – Tijdens de jubilarissenavond van FNV-Bondgenoten afdeling Midden-Veluwe, in Grand-Cafe “De Korenmolen” te Eerbeek, werden vrijdag 27 januari 40 jubilarissen in het zonnetje gezet vanwege hun langdurige lidmaatschap van de vakbond.

Nadat de voorzitter Jaap van Beek een ieder welkom had geheten namens het bestuur haalde hij aan wat er al zo in 2011 gebeurde. Daarna vertelde hij wat er al zo gebeurde in het jaar dat de jubilaris lid werd van de vakbond, dus een 25-40-50 of 60 jaar terug. En haalde daar een high-light naar voren.
Na de opening zijn de jubilarissen aan een hapje en drankje gegaan, hierna nam Ben Roodhuizen, het woord deze was jaren lang bestuurder in deze afdeling en deed de cao onderhandelingen voor o.a. de papier industrie het.
Hij ging in op de ontstaande situatie die was ontstaan tijdens de pensioen onderhandelingen, hij legde uit waarom de Bondgenoten zo fel tegen dit akkoord was. Wij vinden het onjuist, meer dan nu het geval is, grotere risico’s moeten gaan nemen in de toekomst en dat deze risico’s dan ook door de werknemers zelf moeten worden gedragen. Met het nieuwe systeem wordt het akkoord verlaten van de Vakbeweging met de Werkgevers en de regering. Er wordt overgestapt op een zogeheten reëel systeem, waarin is voorzien dat er niet met die buffers hoeft worden gerekend maar met een lagere bijdragen (premie of bijstorting door de werkgevers) kan worden volstaan. De fondsen zijn dan genoodzaakt om toch aan hun middelen te komen en nog meer risico’s te nemen op de aandelenmarkten. Immers zij zijn dan meer dan nu in het systeem afhankelijk van de opbrengsten van de ingelegde middelen van werkgevers en weknemers. Wij hebben dit als een casinopensioen getypeerd
Na zijn verhaal haalde de voorzitter als eerste de afdelings secretaris A.J.J.Streppel naar voren, deze was 60-jaar lid, en werd door de voorzitter bedank voor al het afdelings werk en al het secretariaat werk wat hij in de afgelopen jaren heeft gedaan. Ook Ben Roodhuizen had nog een presentje voor hem, in een vorm van een boek.
Hierna heeft Ben de ander jubilarissen het Bondsinsigne opgespeld met daar bijbehorende felicitaties, ook kregen zij een kleine attentie mee namens het afdelingsbestuur. Hierna was het nog een gezellig samen zijn voor een geslaagde avond.

25 Jarige Jubilarissen 2011
Mevr H. Barmentlo, H. Klom,C.B.J. Siemelink, P.D. Klingenberg,K. Wassenaar,en
H.H. Westerink allen uit Eerbeek. E. Slotboom uit Loenen.
B.J.M. van Gurp, H.G. Hertgers en W.J.A. Diks uit Klarenbeek.

40 Jarige Jubilarissen 2011
A. Brom, T. Klomp, H. Koopman, J.H. Gruben, R. Boesveld, J. Kelder en A.J.H.
Kruitbosch allen uit Eerbeek. B. Alberts en A. Nieuwland uit Loenen.
G.T.M. Boerkamp en E.G. Buitink uit Klarenbeek.

50 Jarige Jubilarissen 2011
J. Nieuwenhuis, J. Bekking, W. Boerman,W. Wieling,B. de Vries,W.
Beusker,H.Boom en J.M. Evers allen uit Eerbeek. E. Kersten,H.G. Klomp,
H.B.W. Elshof,G. Evers,T v/d Kuit,W.F.M. Boerkamp en B.A. de Krosse
allen uit Loenen. T.G. Hagen en J.J. Revenberg uit Klarenbeek.

60 Jarige Jubilarissen 2011
H. Knippels uit Eerbeek en A.J.J. Streppel uit Loenen.
 

Lees ook

Succesvol bedrijvenvoetbaltoernooi

EERBEEK – Eerbeekse Boys hield het eerste weekend van juni het jaarlijkse bedrijvenvoetbaltoernooi. Onder gunstige …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.