Home / Bronkhorst / Irischeque dankzij lege batterijen

Irischeque dankzij lege batterijen

BRUMMEN – Jeannette Linschooten uit Brummen heeft met haar lege batterijen een VVV Irischeque gewonnen. Ze viel in de prijzen door mee te doen aan de landelijke campagne ‘Lege Batterijen? Lever ze in en win!’ van de Stichting Batterijen (Stibat).

Mevrouw Linschooten levert trouw haar lege batterijen in bij de Dekamarkt, omdat dat beter is voor het milieu dan ze gewoon weg te gooien. Wie tien batterijen samen bundelt en deze voorzien van naam en adres inlevert in één van de inzameltonnen, maakt kans op één van de vele prijzen. Iedere maand is er een trekking uit de zakjes die Stibat ophaalt. Er worden steeds een reischeque van 2000 euro en vijftig Irischeques van 50 euro uitgedeeld.
Met deze actie wil Stibat Nederlanders ertoe zetten hun lege batterijen apart in te leveren. In 2008 verdwenen zo’n 16 miljoen afgedankte batterijen bij het huishoudelijk afval. Stibat weet dat de meeste mensen goede voornemens hebben om de batterijen apart weg te brengen, maar dat het er meestal niet van komt. In een gemiddeld huishouden slingeren zo’n negentien lege batterijen rond.
 

Lees ook

Inschrijving woningbouw jongeren van start

BRONCKHORST – De gemeente Bronckhorst start met een pilot Jongerenhuisvesting. De inschrijving hiervoor is inmiddels …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.