Home / Doesburg / Gedegen plan levert Doesburg bijna 2 miljoen op

Gedegen plan levert Doesburg bijna 2 miljoen op

DOESBURG – Formeel moet het voorstel nog worden goedgekeurd door Provinciale Staten, maar feitelijk kan de vlag al uit in Doesburg. Gelderland stelt 1.980.000 euro beschikbaar voor het ‘stadscontract Doesburg’, ofwel het Kleine Steden Beleid (KSB). De gehonoreerde aanvraag spitst zich toe op werkgelegenheid en economische ontwikkeling.

Wethouder Willem Bouman houdt formeel nog een slag om de arm – de officiële en feestelijke ondertekening van het Stadscontract Doesburg is voorzien voor eind april – maar geeft ook toe dat het geld feitelijk binnen is. “Wij hebben een gedegen en realistisch voorstel geschreven, dat integraal is goedgekeurd. Dat is een compliment voor al onze medewerkers en het biedt ons als gemeentebestuur de kans weer een aantal plannen te realiseren.”
Eén van de speerpunten waarvoor de 2 miljoen in de periode tot en met 2015 gebruikt gaat worden, is het plan voor ontwikkeling van de Turfhaven en omgeving. Dat moet ondermeer resulteren in 2000 vierkante meter bedrijfsvloeroppervlak voor nieuwe werkgelegenheid, uitbreiding van de havencapaciteit, behoud en restauratie van de bestaande (GTW)loods, het inrichten van een nieuw toeristisch opstappunt voor fiets- en wandelroutes en een centraal gelegen opstappunt voor Openbaar Vervoer met snelle verbindingen naar de stations Dieren en Arnhem.
Al die plannen leveren een economische impuls aan het toerisme en de recreatie en leveren daarmee nieuwe werkgelegenheid op, hoewel exacte verwachting daarover niet worden uitgesproken.
“Dit plan voorziet niet in een exact bepaald aantal nieuwe arbeidsplaatsen”, aldus Bouman. “De werkgelegenheid kan ook worden gestimuleerd doordat met onze plannen bestaande banen juist niet verloren gaan. Dat is óók een stimulering van werkgelegenheid, middelen inzetten om banen te behouden.”
Naast de toekenning van de twee miljoen, is ook de kans groot dat Doesburg nog eens drie ton extra ontvangt voor sport en cultuur. “Daar is geld voor aangevraagd en we achten de kans groot dat ook die aanvraag door de provincie, uit andere programma’s, gehonoreerd wordt. Met dat geld kunnen we Sportclub Doesburg helpen hun plannen voor het vernieuwen van hun accommodatie te realiseren.”
 

Lees ook

Gezellige Montmartre Markt

DOESBURG – Onlangs werd tweede Montmartre Markt van dit seizoen gehouden in het historische centrum …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.