Home / Dieren / Ook Het Rhedens staakt tegen verhoging onderwijsuren

Ook Het Rhedens staakt tegen verhoging onderwijsuren

DIEREN / ROZENDAAL – De onderwijsbond AOB heeft opgeroepen tot een landelijke staking in het voortgezet onderwijs op donderdag 26 januari. Ook de directie van Het Rhedens verwacht dat er docenten zijn die meedoen aan de staking. Hoeveel is op dit moment nog niet te zeggen. De vakcentrales zijn net zo verontwaardigd als het Laks en de VO-raad over de beslissing van de Tweede Kamer om het antal klokuren onderwijstijd in de onderbouw op 1040 klokuren vast te leggen, terwijl minister, VO-raad en vakcentrales het eens waren geworden over een nieuwe, goed uit te voeren, norm van duizend klokuren per schooljaar. Nu moeten de scholen zonder extra bekostiging toch 1040 klokuren geven.
Lessen van docenten die wel willen werken deze dag gaan in principe door, maar er vallen ook lesen uit. Uiteraard worden de roosters zo goed mogelijk aangepast.
 

Lees ook

Grootse theaterdienst

DIEREN – Wat gebeurt er als je één genereuze generaal, twee stoere soldaten, twee invloedrijke …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.