Home / De Steeg / Rheden en Arnhem onderzoeken mogelijkheden binnenzwembad rond A12

Rheden en Arnhem onderzoeken mogelijkheden binnenzwembad rond A12

DE STEEG – De gemeenten Rheden en Arnhem besloten dinsdag 17 januari om samen de mogelijkheden te onderzoeken voor een gezamenlijk binnenzwembad in het grensgebied rondom snelweg A12. Het enige zwembad in de gemeente Rheden, de Dumpel in Velp, gaat nog maximaal tien jaar mee en ook zwembad Valkenhuizen in Arnhem is aan vervanging toe.

Mocht de samenwerking met Arnhem om wat voor reden dan ook niet slagen, heeft de gemeente Rheden een alternatief achter handen: een nieuw zwembad in de Gruttostraat in Velp. Hierbij zou de gemeente samenwerking aan kunnen gaan met zwemclub PFC, ROC A12 en sportschool Jagyba. “We gaan samen kijken hoe we in de Gruttostraat een zwembad kunnen realiseren. ROC A 12 heeft bijvoorbeeld al een stuk grond aangeboden en hebben zelf veel behoefte aan een zwembad in de buurt in verband met het optimaliseren van bepaalde opleidingen. De sportschool heeft behoefte aan uitbreidingsmogelijkheden en de zwemclub heeft primair natuurlijk een zwembad nodig”, aldus wethouder Ronald Haverkamp.

Beide opties, een binnenbad samen met Arnhem rondom de A12 of een eigen zwembad aan de Gruttostraat in Velp, worden de komende maanden onderzocht. De wethouder heeft absoluut nog geen voorkeur. “Ik wacht echt de uitkomsten van de onderzoeken af”. Wel kan hij voor beide opties voordelen noemen. “Het voordeel van de samenwerking met Arnhem is dat je meer terug krijgt voor minder geld. Een binnenbad in Velp heeft weer meer een maatschappelijk belang, door samenwerking met lokale partijen”. Dat het een zwembad wordt waar ook officiële wedstrijden gezwommen kunnen worden is één ding dat zeker is. Naar grove schatting kost een eigen zwembad tien miljoen en een bad van de gemeente Rheden en Arnhem samen, totaal vijftien miljoen. In november 2012 maakt de gemeenteraad een definitieve keuze uit beide scenario’s.
 

Lees ook

Het heeft Zijne Majesteit behaagd …

Het heeft Zijne Majesteit behaagd … Met die woorden hebben donderdagmorgen weer vele burgemeesters in …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.