Home / Bronkhorst / Geslaagde assistent dirigenten

Geslaagde assistent dirigenten

BRUMMEN – Drie assistent-dirigenten studeerden zaterdag af met een optreden in Plein Vijf in Brummen. Daaraan voorafgegaan hadden Harald van Neck, Eugenie Albers en Arjen Colenbrander al een heel muzikaal traject afgelegd, onder leiding van Harrie Janssen van de Stichting Kunst en Cultuur Gelderland.

 

Voordat hun optredens met Harmonie Orkest Brummen (HOB) kritisch gevolgd werden door de jury mochten ze eerst warm draaien met het orkest. Na de koffie begonnen de drie aan ieder een stuk dirigeren van vijftien minuten. Van Neck dirigeerde Diogenes van Jacob de Haan, Albers dirigeerde Rikudim van Jan van de Roost en Colenbrander heel strak Ross Roy waarin een goede althobosolo te beluisteren was.

De jury had even de tijd nodig om zich te beraden over het rapportcijfer, maar bij binnenkomst in de zaal werd maar meteen bekend gemaakt dat alledrie de kandidaten geslaagd waren. Van Neck behaalde een 7, Albers een 7,5 en Colenbrander een 8. Drie verenigingen hebben er op deze avond dus een lid bijgekregen dat bijvoorbeeld een opleidingsorkest kan leiden of een eigen fanfare of harmonie, als de eigen dirigent niet aanwezig is.  Ter afsluiting speelde HOB het onvermijdelijke Lang zullen ze leven. – Foto Han Uenk. 

Lees ook

Inschrijving woningbouw jongeren van start

BRONCKHORST – De gemeente Bronckhorst start met een pilot Jongerenhuisvesting. De inschrijving hiervoor is inmiddels …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.