Home / Velp / Woensdag informatieavond over Wegverbreding A12 Waterberg – Velperbroek

Woensdag informatieavond over Wegverbreding A12 Waterberg – Velperbroek

VELP / ROZENDAAL – Rijkswaterstaat en aannemer Heijmans houden woensdag 25 januari een informatieavond over de werkzaamheden rondom de wegverbreding A12 Waterberg – Velperbroek. De werkzaamheden de komende maanden en de daarmee samenhangende hinder staan centraal tijdens deze avond. Deze werkzaamheden zijn medio 2012 gereed.

Op dit moment zijn de twee rijstroken op de A12 in beide richtingen verschoven naar de binnenzijde van de snelweg. Over enkele weken start de volgende bouwfase waarbij het verkeer over een groot gedeelte van het traject naar de buitenzijden wordt geleid. Daarna begint het werk aan de binnenzijde van de weg. Ook dan zal een maximumsnelheid gelden van 90 km/uur. Verkeer wordt geadviseerd rekening te houden met hinder. Deze hinder is vergelijkbaar met de hinder de afgelopen maanden.

Sinds medio november wordt de weg aan de buitenzijde verbreed. Daartoe wordt het asfalt van de oude vluchtstrook weggefreesd, een nieuwe fundering gemaakt en nieuw asfalt aangebracht. Bij de diverse nachtelijke werkzaamheden wordt regelmatig de rechterrijstrook van de A12 in beide richtingen afgesloten. Direct omwonenden kunnen geluids- en trillingsoverlast ervaren van deze werkzaamheden.

Op woensdag 25 januari tijdens de informatieavond staan deskundigen van Rijkswaterstaat en de aannemer bezoekers persoonlijk te woord over de wegverbredingswerkzaamheden A12 Waterberg – Velperbroek. Er is geen vast programma, iedereen is van harte welkom tussen 18.00 en 21.00 uur op Hogeschool Larenstein (Larensteinselaan 26a in Velp).

Rijkswaterstaat verbreedt de A12 tussen de knooppunten Waterberg en Velperbroek van 2×2 naar 2×3 rijstroken met een vluchtstrook. Er worden drie viaducten vervangen (Schelmseweg, Velperweg en IJssellaan), twee viaducten verbreed (Rozendaalseweg en Spoorviaduct) en de Luinhorsttunnel wordt verlengd. Tussen Arnhem en Velp wordt een nieuwe fiets- en voetgangerstunnel aangelegd. Rijkswaterstaat treft daarnaast maatregelen om de geluidsbelasting omlaag te brengen en de effecten op natuur en landschap te compenseren. Het verkeer op de A12 tussen Waterberg en Velperbroek kan naar verwachting vanaf medio 2012 gebruik maken van 2×3 rijstroken in beide richtingen. Aansluitend vinden de laatste afrondende werkzaamheden plaats.
 

Lees ook

Omroep Gelderland helpt Unisono Velp

VELP- Harmonie Unisono verkeert in nood. Het orkest wil graag extra muzikanten om het orkest …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.