Home / Bronkhorst / Inwoners Brummen mogen meedoen aan Denktank

Inwoners Brummen mogen meedoen aan Denktank

BRUMMEN – Inwoners mogen meedenken over de toekomst van de gemeente Brummen. Gezocht wordt naar mensen die plaats willen nemen in een denktank, die dit jaar aan de slag gaat met het opstellen van een nieuwe toekomstvisie.

Deze toekomstvisie wordt een integrale visie op de toekomst van de gemeente. Duurzame ontwikkeling, de veranderende rol van de overheid in de lokale samenleving, de gevolgen van de economische crisis, vergrijzing en afname van het aantal inwoners, het zijn allemaal zaken die op de lange termijn grote gevolgen hebben. Daarom moet de gemeente, samen met burgers, actie ondernemen. Er moet een antwoord komen op vragen over de toekomst van Brummen op de lange termijn, de vormgeving van duurzaamheid en wat daarvoor nodig is.

Om deze toekomstvisie op te stellen, heeft Brummen contact gezocht met lokale partners, zoals het bedrijfsleven, maatschappelijke instellingen, ondernemersverenigingen, wijk- en dorpsraden. Daar horen ook inwoners bij. Alle inwoners mogen meedenken en daarom wil de gemeente een Denktank opzetten. Een groep van twaalf personen, zes vrijwillige vertegenwoordigers uit de samenleving en zes gemeentelijke medewerkers, gaat samen nadenken over de toekomst van Brummen. Deze denktank moet ‘innovatief’ denken en het gemeentebestuur breed adviseren over allerlei ontwikkelingen. De denktank komt ongeveer acht keer bijeen in de periode van maart dit jaar tot april volgend jaar.
Er worden nog zes externe leden gezocht voor deze denktank. Gezocht worden mensen die affiniteit hebben met de ontwikkeling van de lokale samenleving en het gemeentelijke grondgebied, een professionele achtergrond en ervaring hebben in één of meerdere sectoren in de samenleving, innovatief kunnen denken en handelen en niet actief gelieerd zijn aan een lokale politieke partij.
Aanmelden kan tot 6 februari bij de projectleider van de ontwikkeling van de integrale toekomstvisie: Arjan Schulp, tel. 06-21224263 of a.schulp@brummen.nl. Men wordt verzocht bij de aanmelding een korte toelichting op de professionele achtergrond en een motivatie bij te voegen.
 

Lees ook

Inschrijving woningbouw jongeren van start

BRONCKHORST – De gemeente Bronckhorst start met een pilot Jongerenhuisvesting. De inschrijving hiervoor is inmiddels …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.