Home / Doesburg / Prijs maakt eerst burgerbosje Doesburg mogelijk

Prijs maakt eerst burgerbosje Doesburg mogelijk

In de wedstrijd Kern met Pit is een prijs van 1000 euro uitgedeeld aan het project Burgerbosje in de gemeente Doesburg. Dit is een initiatief van GroenLinks.

In Doesburg is een aantal braakliggende gronden of gronden met een onduidelijke bestemming. Er gebeurt niets met deze grond, terwijl het een mooie locatie is om er waardevolle natuur te ontwikkelen.
In september vorig jaar heeft GroenLinks natuurliefhebbers in de gemeente opgeroepen zich te melden om voor deze gronden gezamenlijk concrete plannen te maken. GroenLinks sluit met dit initiatief aan bij het landelijk project Burgerbosje. Dit is niet alleen bedoeld om Nederland groener te maken, maar vooral om de burger aan te zetten dit zelf te doen. In Doesburg heeft een tiental mensen gehoor gegeven aan deze oproep. Zij hebben zich verenigd in de groep Burgerbosje.

De gemeente Doesburg staat zeer positief tegenover het idee. Er zijn al twee percelen aan de Panovenweg aangewezen die geschikt zijn om een burgerbosje te realiseren. De groep Burgerbosje heeft voor één van deze locaties een voorlopig ontwerp gemaakt, inclusief kostenraming.
Dit ontwerp is vorige week zaterdag gepresenteerd in de wedstrijd Kern met Pit. Het idee en ontwerp zijn daarbij in de prijzen gevallen. Er is 1000 euro verdiend, waarmee de realisatie van het eerste bosje dichterbij komt. Voorwaarde aan de prijs is dat de realisatie nog dit jaar plaatsvindt. Daarom kan de groep nog wel wat versterking gebruiken. Iedereen die mee wil helpen, kan zich melden via doesburg@groenlinks.nl.
 

Lees ook

Gezellige Montmartre Markt

DOESBURG – Onlangs werd tweede Montmartre Markt van dit seizoen gehouden in het historische centrum …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.