dinsdag 07 december 2021 | WEEK 49 |
HomeDe SteegZwembad Rheden: “Een emmer vol om mee te experimenteren”

Zwembad Rheden: “Een emmer vol om mee te experimenteren”

DE STEEG – Het Zwembad in Rheden blijft open, op voorwaarde dat in 2013 50.000 euro op jaarbasis wordt bespaard. De gemeente Rheden gaat daarvoor 2012 als ‘overgangsjaar’ gebruiken. “We hebben een emmer vol om mee te experimenteren”, vertelt wethouder Ronald Haverkamp.

De gemeente overweegt een inkomstenverhoging en een verlaging op personeelskosten. De prijs van een dagkaartje stijgt van 3,50 naar 4 euro, de prijzen voor de abonnementen blijven gelijk. Daarnaast wil de gemeente minder eigen personeel inzetten en meer met vrijwilligers werken. “Dat is ook één van de dingen die het Actiecomité Behoud Zwembad Rheden zelf heeft ingebracht. Tijdens de acties riepen zij: ‘wij helpen u het zwembad Rheden te laten bestaan’. En dat mogen ze nu ook laten zien”, vertelt de wethouder.
Sinds november zit de gemeente met het Rhedens Dorpsbelang, zwemvereniging PFC en het actiecomité om tafel. Hoe houden we het zwembad open, is daar de centrale vraag. “Ik heb er vertouwen in”, zegt de wethouder. “Ik maak me alleen zorgen over de continuïteit. Ik geloof best dat we nu genoeg vrijwilligers kunnen werven, maar die moeten er over tien jaar natuurlijk ook nog zijn”, benadrukt Haverkamp.
De gesprekspartners kijken onder andere naar de exploitatie. Nu is het zwembad altijd van 1 april tot 1 september open geweest. “In de toekomst willen we van 1 april tot 1 oktober open, op basis van de weersomstandigheden. Als het kouder is dan bijvoorbeeld 20 graden, blijven we dicht”. Daarbij komt dat het zwembad op hele warme dagen langer in de avond op kan zijn. “We willen flexibeler zijn, we kunnen energiebesparende maatregelen nemen of het zwembad kan kleiner. Er zijn mogelijkheden genoeg”.
 

spot_img
Verder lezen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Meer deze week

0216537_Sinterklaas_2021groep.jpg

Voetbalpieten op bezoek bij vv Oeken

BRUMMEN - Zaterdag 4 december heeft vv Oeken bezoek gehad van wel twee heel bijzondere Pieten. Tijdens het trainen werden de jongste meiden en jongens verrast door twee heuse Blue White dynamite Pieten, die ook nog eens heel goed bleken te kunnen voetballen. Na gezellig meegetraind te hebben met de

0216018_Midwinterhoorngroep.jpg

Midwinterhoorns mogen weer blazen

DOESBURG - Volgens traditie mag de midwinterhoorn weer klinken vanaf de vrijdag voor de Adventsperiode, na zonsondergang. De leden van midwinterhoorngroep Doesburg kwamen daarom deze dag even bij elkaar om samen de hoorn weer te laten klinken. Ze zijn de stad in gegaan en hebben geblazen in het winkelcentrum. Een

0214410_Gemeentehuis.JPG

Gemeente en inwoners werken samen aan beheer openbare ruimte

GEM. RHEDEN - De gemeente Rheden heeft een integraal beheerplan opgesteld voor de openbare ruimte. Hierin staat hoe de gemeente de komende jaren een veilige en duurzame leefomgeving wil realiseren. Door integraal te werken, kan de gemeente efficiënter omgaan met budgetten.

0215985_Bestuur_met_jubilarissen.jpg

Definitief einde voor Thomassen Mannenkoor

RHEDEN - Vrijdag 26 november was het definitieve einde van het Thomassen Mannenkoor bij restaurant de Deel in Rheden. Voordat het bestuur ontbonden werd, haalde voorzitter Louis Schennink enkele herinneringen op uit het rijke verleden van het koor.

Twee doden bij ongeval N348

BRUMMEN - Een man van 86 en een vrouw van 83 jaar uit Brummen zijn dinsdag 30 november omgekomen bij een verkeersongeval op de rotonde in de N348 bij Brummen. Zij reden rond 12.30 uur in een personenbusje de rotonde op en kwamen daarbij in botsing met een vrachtwagen. De

0213226_Marc_Albers_Sportclub_Doesburg.jpg

Trouwe sponsor van Sportclub Doesburg

DOESBURG - Albers Transport blijft ook de komende jaren pakketsponsor van Sportclub Doesburg. Directeur Marc Albers heeft onlangs de samenwerkingsovereenkomst met de vereniging voor drie jaar verlengd. Albers Transport is gevestigd aan de Leigraafseweg en al 75 jaar een begrip voor het vervoer van bouwmaterialen. De club is Albers Transport