Home / De Steeg / Expo in nieuwe ruimte Halte De Engel

Expo in nieuwe ruimte Halte De Engel

DE STEEG – Op de omloop van het gemeentehuis in De Steeg was het donderdag dubbel feest. De Alliantie opende een expositie met werk van Ann Glynn en Sjef van der Molen en de gemeente Rheden onthulde de naam van de galerie. De tentoonstellingsruimte op de omloop wordt sinds 2012 namelijk geafficheerd als galerie.

Burgemeester Petra van Wingerden onthulde donderdag de naam van de expositieruimte: Halte De Engel. “De naam is een verwijzing naar het verleden”, vertelt de burgemeester. Vroeger stond hotel De Engel op de plek waar nu het gemeentehuis staat. Het hotel had een stoomtrein en daar verwijst het woord Halte naar.
Geheel toevallig hangt naast het naambordje halte De Engel een prachtige foto van kunstenares Ann Glynn, met de naam Engel. “Dat is echt puur toeval. Als ik dat had geweten, had ik dit kunstwerk niet opgehangen”, lacht Glynn. De beeldend kunstenaar laat in het gemeentehuis met name foto’s zien. Het onderwerp is de vergankelijkheid die haar zo fascineert. Van der Molen toont objecten die min of meer de natuur of afgeleiden daarvan tot onderwerp hebben. De middag werd muzikaal opgevrolijkt met muziek op de doedelzak van Kassiël Gerrits. – Foto Lotte Bienias.
 

Lees ook

Het heeft Zijne Majesteit behaagd …

Het heeft Zijne Majesteit behaagd … Met die woorden hebben donderdagmorgen weer vele burgemeesters in …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.