Beeld bij Oase afgezaagd

DIEREN – Het bronzen beeld dat in Dieren bij de ingang van De Oase en de bieb stond, is in de nacht van woensdag op donderdag gestolen. Het beeld met als titel ‘paard’ werd gemaakt door kunstenaar Henk Göbel en in 1983 onthuld. De daders hebben het beeld net boven de hoeven afgezaagd. Overigens is aan de overblijfselen te zien dat twee poten al los zaten en al eerder – bij vandalisme? – waren afgebroken.
Bezoekers van De Oase toonden zich geschokt over de brute sloop en diefstal wat ze “gewoon een mooi beeld vonden.” Een andere mevrouw waarschuwde alvast voor de bronzen beren op het Callunaplein. “Daar zit nog veel meer brons aan. Laten ze er maar goed op passen.”
 

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.