Home / Lathum / Gasterij De Kommensaal behoudt terras in zomerperiode

Gasterij De Kommensaal behoudt terras in zomerperiode

LATHUM – Gasterij De Kommensaal in Lathum heeft toestemming van de gemeente Zevenaar gekregen om uit te breiden met een terras, jaarlijks gedurende de maanden maart tot november. De Gasterij aan de Koestraat 1 mag in deze maanden tuinmeubilair plaatsen en een terreinafscheiding aanbrengen. Hiervoor heeft de gemeente op 15 september toestemming gegeven.

Een omwonende had hier bezwaar op gemaakt. De bezwaarmaker voerde aan dat er ter plekke parkeeroverlast wordt ervaren en dat er een verkeersonveilige situatie ontstaat omdat het bouwplan het zicht op de kruising Bandijk / Koestraat belemmert. Daarnaast is de bezwaarmaker van mening dat de aanblik rommelig is.
Het college van B & W van de gemeente Zevenaar verklaarde het bezwaar op 10 januari ongegrond wegens het ontbreken van weigeringsgronden. Een omgevingsvergunning mag alleen worden geweigerd als er sprake is van een weigeringsgrond. Een omgevingsvergunning mag niet in strijd zijn met het bestemmingsplan, de redelijke eisen van welstand, het bouwbesluit en de bouwverordening. Het college is tot de conclusie gekomen dat zich bij deze aanvraag geen weigeringsgronden voordoen en dat de vergunning verleend moest worden. Geen van deze weigeringsgronden kwam voor in het bezwaar en daarom heeft het college het bezwaar ongegrond verklaard, zoals de bezwaarcommissie ook had geadviseerd.
In maart mag Gasterij De Kommensaal gewoon weer haar terras openen voor haar gasten.
 

Lees ook

Verkoop oliebollen en appelflappen voor Lathumse kerk

LATHUM – Tussen Kerst en Oud en Nieuw worden in Lathum weer volop oliebollen en …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.