Home / Regio / Joosten blij over investering 11 miljoen in regio Stedendriehoek

Joosten blij over investering 11 miljoen in regio Stedendriehoek

BRUMMEN – Het bestuur van de regio Stedendriehoek is verheugd met de investering die de provincie Gelderland wil doen in de regio. Gedeputeerde Staten hebben richting Provinciale Staten aangegeven ruim 11 miljoen euro te willen investeren in programma’s en projecten op het gebied van sterke stadscentra en dorpskernen, participatie kwetsbare groepen, behoud en verbetering van het landschap en de ontwikkeling van de regionale economie.

Het bestuur van de regio Stedendriehoek is positief over de investeringsplannen van de provincie. De vice-voorzitter van dit samenwerkingsverband, Niels Joosten (tevens burgemeester van Brummen), hierover: “De door ons ingediende uitvoeringsagenda hebben we samen met maatschappelijke partners opgesteld. Het merendeel van de door ons aangegeven prioriteiten lijkt te worden omarmd door de provincie Gelderland en dat past ook bij de manier waarop we deze uitvoeringsagenda hebben opgesteld, namelijk in partnerschap.”
De regio is echter wel van mening dat het programma op het gebied van de duurzame economische ontwikkeling in de aandacht moet blijven, om zo aanspraak te kunnen maken op financiële middelen die nog in latere stadia worden toegekend, zoals gelden voor specifieke sectoren als economie.

Niels Joosten: “Dit belangrijke signaal willen we afgeven. Met name de economisch ontwikkeling is de motor van de Stedendriehoek. Dit heeft de regio al lang geleden onderkend. Daarom hebben we ook een economische visie opgesteld samen met het bedrijfsleven en onderwijs, daarom hebben we ook Stedendriehoek Onderneemt in het leven geroepen. Met het programma Duurzame Economie kan dit verder ontwikkeld worden. En dat kunnen en willen we niet alleen, daarvoor hebben we de provincie nodig!”
 

Lees ook

Kanaalweek laat het Apeldoorns Kanaal leven

REGIO – Van 23 tot en met 30 juni vindt onder het motto ’schakel van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.