Home / Arnhem / Rabobank Arnhem en Omstreken vierde 100 jaar samenwerking

Rabobank Arnhem en Omstreken vierde 100 jaar samenwerking

ARNHEM E.O. – In 2011 vierde Rabobank Arnhem en Omstreken haar 100-jarig jubileum. Dit deed zij samen met haar klanten en omgeving. “Wie wilden iets extra’s terug doen”, zegt directievoorzitter Henk Danser. Hij blikt terug op een bijzonder jubileumjaar.

De coöperatieve gedachte van de bank; ‘samen bereik je meer dan alleen’, stond ook tijdens het 100-jarig jubileum centraal. “We hoefden niet zonodig feest te vieren, maar wilden wel graag onze samenleving laten meegenieten van ons 100-jarig bestaan. We zijn immers dankzij onze klanten 100 jaar geworden en we wilden iets extra’s terug doen.” De Rabobank heeft bewust gekozen om zich met name te richten op mensen met een fysieke of mentale beperking. “Voor deze groep mensen is de toegevoegde waarde wellicht het grootst.”

Wat heeft de bank zoal voor de samenleving betekend? “Het begon in 2011 met het Rabo 100 jaar fonds. Met dit fonds wilden we bijdragen aan een samenleving waarin iedereen kan en mag meedoen, ongeacht handicap of beperking. In totaal hebben we € 75.000,- mogen verdelen over 36 projecten”, aldus Danser (foto).
Het gehele jaar maakten basisschoolleerlingen van de groepen 7 en 8 kennis met gehandicaptensport tijdens de workshop (S)Cool on Wheels. Alle scholen mochten deelnemen. “Bij dit project ervaarden de leerlingen hoe het is om gehandicapt te sporten. Ze werden hierin begeleid door sporters van het Nationaal Rolstoel Basketbalteam en medewerkers van de bank.”

Een initiatief wat Rabobank Arnhem en Omstreken een warm hart toedraagt is ‘de Belevenis’. Een uitgaanscentrum voor ernstig meervoudig gehandicapten en diep dementerende ouderen. Henk Danser: “We hebben ons, samen met diverse partijen uit ons netwerk, ingespannen om dit naar Arnhem te krijgen. Naast een financiële bijdrage zetten ook zestig medewerkers van de bank zich een dag vol overgave in om de bezoekers van de Belevenis een fantastische dag te bezorgen.”
“Daarnaast hebben onze klanten tijdens de verjaardagsweek in mei op onze vestigingen van een traktatie bij de koffie kunnen genieten. En met onze campagne in onder meer de bushokjes hebben we iedereen nogmaals bedankt voor 100 jaar samenwerking. Tijdens Westervoort in Beweging, de Velleper donderdagen en het Rhedense Schaapscheerdersfeest speelden bezoekers van onze stand de ‘100 jaar game’. Ze maakten hiermee kans op kaartjes voor de Efteling. Ook tijdens de Airborne wandeltocht in september was de bank present met ‘100 jaar waterflesjes’ voor de wandelaars.”

“In 2011 hebben wij, samen met u, veel kunnen en mogen betekenen voor de lokale maatschappij. Daar zijn we erg blij mee en trots op. We kijken terug op een jubileumjaar waarin we talrijke mensen wat extra levensvreugde konden bieden. Graag blijven wij ook in de toekomst samen met u werken aan een lokale maatschappij waarin iedereen kan en mag meedoen”, aldus Danser.

Meer informatie over het 100-jarig jubileum is te vinden op www.rabobank.nl/arnhem100jaar.
 

Lees ook

Groots Polman Opticiens Eyewear Event in Arnhem

ARNHEM / VELP – Polman Opticiens, waar Focus Optiek in Velp onder valt, houdt zondag …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.