Home / Beekbergen / “Radetzky mars geeft sfeer”

“Radetzky mars geeft sfeer”

BEEKBERGEN – Voor het eerst onder leiding van de onlangs aangestelde dirigent Bart van den Brink gaf harmonieorkest Prinses Juliana zaterdag haar nieuwjaarsconcert in de Hervormde kerk van Beekergen. “De kerk zat bijna vol”, vertelt klarinettist Saskia van Andel.

“Met elkaar moesten we een beetje inkomen. Het was natuurlijk ook de eerste keer met deze dirigent”, vertelt Van Andel. Of het publiek het ook merkte weet ze niet. “Wij als muzikanten wel, we moesten even zoeken, maar later zaten we er helemaal in”, zegt ze enthousiast.
PJB speelde zaterdag een gevarieerd programma met de bekende ouverture Orpheus in de Onderwereld van Offenbach, nummers uit de musical Joseph, een selectie uit Tarzan, Gabriella’s Song en de Spaanse Paso-doble El Barça. Afsluiter wasde traditionele Radetzky Mars. “Dat geeft gewoon sfeer”, aldus de klarinettist.
Na afloop was er tijd om met elkaar een nieuwjaarsdrankje te nuttigen en daar kreeg het orkest alleen maar positieve reacties, over de muziekkeuze en over het goede spelen. “Het was ontzettend leuk”, aldus Van Andel.
Wie benieuwd is geworden naar PJB en wel eens meer zou willen weten of mee zou willen spelen, neem eens een kijkje op de website http://harmonie-pjb.nl/. Met name muzikanten die Hobo, hoorn, slagwerk en klarinet spelen, zijn meer dan welkom. – Foto Han Uenk.
 

Lees ook

Minister op bezoek

BEEKBERGEN – Minister van Onderwijs Arie Slob bracht vorige week een bezoek aan de tweehonderdjarige …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.