Home / Klarenbeek / Drie directeuren voor vijf scholen in gemeente Voorst

Drie directeuren voor vijf scholen in gemeente Voorst

KLARENBEEK – Harrie Mulder, directeur van Katholieke Basisschool de Kopermolen in Klarenbeek, gaat samen met twee collega’s de leiding voeren over de vijf katholieke basisscholen in de gemeente Voorst. Erik Kruisselbrink is momenteel directeur van de Martinus in Twello en Maud Berendsen van de Antonius in De Vecht en de Martinus in Bussloo. Daarnaast wordt de Kleine Wereld in Twello het werkterrein van het trio, momenteel neemt José Rijs de functie van directeur daar waar.

De samenwerking heeft meerdere redenen. Aan de ene kant vormen samenwerken en verbinden een belangrijk onderdeel binnen het strategisch beleidsplan van de Stichting Katholieke Basisscholen Gelderland, waar de vijf scholen in de gemeente Voorst onder vallen. Denk daarbij aan het delen van kennis, het naar voren laten komen van specifieke kwaliteiten van individuen en voordelen op het gebied van efficiency. De scholen gaan samenwerken op het gebied van personeel, onderwijs- en organisatieontwikkeling en inkoop. Daarnaast betekent samenwerken een groot financieel voordeel. Eén fulltime directeur is rendabel als hij of zij ongeveer driehonderd leerlingen onder zijn hoede heeft. Wordt gekozen voor één directeur voor iedere school, dan kan dat financieel niet uit en moet er elders bezuinigd worden, bijvoorbeeld op de inzet van leerkrachten. De SKBG bezuinigt dan liever op management.
Voor alle scholen blijft de huidige directeur het vaste aanspreekpunt voor ouders op de betreffende scholen. Ook José Rijs blijft aanspreekpunt op de Kleine Wereld. De Medezeggenschaps Raden van de vijf scholen zijn geïnformeerd op de organisatiewijziging en hebben meegedacht over hoe de veranderingen het best gerealiseerd kunnen worden.
 

Lees ook

Activiteiten juni in MFC Klarenbeek

KLARENBEEK – In juni zijn er weer veel activiteiten in het MFC in Klarenbeek. Bezoekers …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.