Home / Bronkhorst / Discussie over woonvisie Brummen

Discussie over woonvisie Brummen

De Brummense oppositie kan zich niet vinden in de woonvisie van de gemeente Brummen. Zowel de PvdA als het CDA vindt een belangrijk feit wordt vergeten: de marktpartijen zien nog wel mogelijkheden voor woningbouw. Het college geeft hen echter geen ruimte voor. De PvdA stoort zich vooral aan wat zij ‘de afwachtende houding van wethouder Bruning’ noemt, die uitgaat van de laagste getallen. In 2015 wordt de visie nogmaals bekeken, maar Bruning verwacht dat de prognoses eerder naar beneden dan naar boven moeten worden bijgesteld.

De PvdA maakt zich sterk voor de sociale woningbouw met betaalbare huren en begrijpt niet dat de woningstichtingen niet meer willen bouwen. Volgens de fractie zijn er nog genoeg woningzoekenden in de gemeente en is er veel behoefte aan sociale woningbouw, met name betaalbare huurwoningen. De IPV-fractie steunt wethouder Bruning en vindt het uitgezette beleid reëel. De VVD maakt zich zorgen over de jeugd en vroeg het college te zorgen dat jongeren niet uit de gemeente wegtrekken.

 

Lees ook

Inschrijving woningbouw jongeren van start

BRONCKHORST – De gemeente Bronckhorst start met een pilot Jongerenhuisvesting. De inschrijving hiervoor is inmiddels …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.