Home / Regio / Fair bezig in Wereldwinkels

Fair bezig in Wereldwinkels

REGIO – De komende tijd staat de actie Fairbezig.nl weer in de belangstelling. Dit is een voorlichtingscampagne op initiatief van Fair Trade Original, de landelijke Wereldwinkels en de stichting Max Havelaar. Deze organisaties stellen zich ten doel de komende drie jaar Nederlandse bedrijven en consumenten bewuster te maken van het belang van en de mogelijkheden tot het kopen van ‘eerlijke’ fairtrade producten. De eerste actie van Fairbezig.nl was eind vorig jaar, toen stond de banaan centraal. Supermarkten, groente- en fruitwinkels verkopen inmiddels fairtrade bananen. Fair trade betekent dat boeren en veelal kleine productenten van kunstnijverheidsartikelen en voedingsmiddelen in ontwikkelingslanden door de afzet van hun producten werken aan een beter bestaan. Zij krijgen een eerlijke beloning, hebben goede arbeidsomstandigheden en betere sociale omstandigheden. In de Wereldwinkels in onder andere Dieren, Doesburg, Beekbergen, Brummen, Eerbeek, Rheden en Velp zijn veel fairtrade producten te vinden, uiteenlopend van kunstnijverheid tot smakelijke levensmiddelen.

www.fairbezig.nl
 

Lees ook

Kanaalweek laat het Apeldoorns Kanaal leven

REGIO – Van 23 tot en met 30 juni vindt onder het motto ’schakel van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.