Home / Eerbeek / In huiselijke sfeer praten over de mogelijkheden rond een uitvaart

In huiselijke sfeer praten over de mogelijkheden rond een uitvaart

EERBEEK – We zijn een mens in de tijd en het jaar 2012 brengt ons allen hopelijk veel moois… Voor jezelf of met elkaar bespreken we vol positieve gevoelens de voornemens en mooie doelen die we hebben gesteld voor het nieuwe jaar. Toekomstplannen worden gemaakt voor de lange of korte termijn. Hoe morgen er voor u uitziet is gedeeltelijk afhankelijk van de keuzes uit het verleden en heden.

Toch kan morgen voor u geheel onverwacht anders verlopen dan u zich had voorgesteld. Het verlies van een dierbare is, naast de geboorte van een kind, een existentieel moment in ons leven. Vragen verbonden aan het leven komen in ons op. Een dierbare verliezen kan je hele leven overhoop halen. We denken en praten er liever niet over.
“Maar zoals u misschien nagedacht heeft over de goede voornemens voor het komende jaar, zo zou ik u ook willen vragen: Heeft u wel eens nagedacht over wat u zou willen na uw overlijden? Kent u de wensen van uw partner of je ouders?”, aldus Eline Schotpoort van
De Verbinding, persoonlijke uitvaartbegeleiding. “Veel mensen schuiven zaken die met dood te maken hebben voor zich uit: ‘Dat komt later wel hoor, daar wil ik nu nog niet over nadenken’. Het is een begrijpelijke reactie, maar misschien is het toch een overweging waard om eens een paar dingen op te schrijven, al is het maar op een kladje.”

“Het is belangrijk voor u zelf, maar het is zeker belangrijk voor je naasten. Stel u eens voor dat je familie, bij een plotseling overlijden, moet gaan beslissen over elementaire zaken als begraven of cremeren, zonder dat ze van jou daarover iets gehoord hebben? Het maakt het voor hen gemakkelijker, als ze weten dat ze volgens jouw wens handelen. Ondanks dat de dood steeds meer bespreekbaar wordt, is de drempel om daadwerkelijk een wilsbeschikking in te vullen soms nog hoog. Toch geeft het rust als uw wensen besproken zijn. Niet alleen geeft dat rust voor u, maar ook zeker voor de nabestaanden. Ook te weten wat u of uw naaste absoluut niet zou willen is van grote waarde. In de dagen na het overlijden hoeven dan geen ‘onzekere’ beslissingen genomen te worden, maar kan men in relatieve rust afscheid nemen”, besluit Schotpoort.

Ze geeft binnenkort twee lezingen in huiselijke kring: “U bent van harte welkom tijdens één van die lezingen die worden gegeven op donderdag 26 januari en dinsdag 7 februari. In een intieme groep zal ik vertellen over de mogelijkheden van tegenwoordig rondom het vormgeven van een uitvaart. Natuurlijk ben ik ook altijd bereid om in een persoonlijk gesprek, bij u thuis, het één en ander met u op een rijtje te zetten.”, en wellicht ten overvloede meldt ze dat san een voorbespreking geen kosten verbonden.

De lezingen door Eline Schotpoort van De Verbinding duren van 19.30 tot 21.30 uur. Vanaf 19.00 uur staat de koffie aan de Kloosterstraat 20 in Eerbeek. Aan de avond zijn geen kosten verbonden, maar het is wel nooodzaak uw komst vooraf te melden. Dat kan op: telefoon: 06-55971776, eline.schotpoort@de-verbinding.net of: www.de-verbinding.net.
 

Lees ook

Succesvol bedrijvenvoetbaltoernooi

EERBEEK – Eerbeekse Boys hield het eerste weekend van juni het jaarlijkse bedrijvenvoetbaltoernooi. Onder gunstige …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.