Home / Velp / Briljanten huwelijksfeest

Briljanten huwelijksfeest

VELP – Zondag 8 januari was het 65 jaar geleden dat het echtpaar Korteling-De Vries in het huwelijk trad. Burgemeester Petra van Wingerden-Boers bracht het paar daarom een bezoekje en feliciteerde hen namens het gemeentebestuur met die bijzondere mijlpaal.

Willem Albertus Korteling is geboren op 16 november 1919 in Arnhem. Mevrouw Sietske de Vries is geboren op 26 januari 1920 in Leeuwarden. Ze leerden elkaar kennen in 1938 op dansles bij Dansschool Wensink in Arnhem. Ze werkten in die tijd allebei bij de Heidemaatschappij. Op 8 januari 1947, net na de oorlog, trouwden ze. Het was een moeilijke tijd. Met behulp van bonnen konden ze een trouwjurk en een trouwpak kopen. De receptie was in café Het Rozenhoekje in Velp.

Het echtpaar woont sinds zeven jaar in het woonzorgcentrum Nieuw-Schoonoord. Mevrouw Korteling: “Afgezien van een paar lastige ongemakken die bij de leeftijd horen, kunnen we ons nog redelijk redden. De zorg is in Nieuw-Schoonoord echt fantastisch. Op deze manier hopen we het nog een tijdje vol te houden.” En zij vervolgt: “Mijn man en ik proberen toch nog wel twee of drie keer in de week het dorp in te gaan om een paar boodschappen te doen. De taxi komt dan voorrijden, de beide rollators gaan in de kofferbak en enkele ogenblikken later worden we afgezet bij Albert Heijn.” Daarna is het tijd voor koffie (met gebak) bij Christiaan en soms brengt de taxi het echtpaar aansluitend naar Strijland in Rheden om te genieten van een pannenkoek of een maaltijd boerenkool met worst. “Zo komen we de week wel door”, lacht mevrouw Korteling.
Het echtpaar heeft twee kinderen, vijf kleinkinderen en intussen zijn ze ook overgrootvader
en –moeder – foto: Han Uenk
 

Lees ook

Omroep Gelderland helpt Unisono Velp

VELP- Harmonie Unisono verkeert in nood. Het orkest wil graag extra muzikanten om het orkest …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.