Home / Bronkhorst / Hasselbachtrofee voor Broekhofs

Hasselbachtrofee voor Broekhofs

BRUMMEN – Het zal maar zelden zijn voorgekomen dat een (voetbal)vereniging een nieuwe voorzitter heeft gekozen tijdens een nieuwjaarsbijeenkomst. Bij Sportclub Brummen was dit zaterdagavond het geval. Truus en Jos Broekhof kregen de Harrie Hasselbachtrofee.

Tijdens de nieuwjaarsreceptie, die om 18.00 uur begon, vond een korte ledenvergadering plaats. Eigenlijk had het weinig met een vergadering van doen, want er stond slecht één punt op de agenda: ‘verkiezing nieuwe voorzitter’. De Brummense voetbalvereniging heeft al sinds september 2010 geen voorzitter en gezien het feit dat de club zich in het jubileumjaar bevindt, is het aanstellen van een nieuwe voorman meer dan noodzakelijk. De leiding wilde de verkiezing van kandidaat-voorzitter Bert Garssen niet langer uitstellen, reden waarom men de nieuwjaarsreceptie aangreep voor deze gebeurtenis. De verkiezing van de nieuwe preses was slechts een formaliteit. Het bestuur is weer compleet en kan met volle energie richting 100-jarig bestaan werken.

Nadat de ruim 175 bezoekers in de kantine een plaatsje hadden gevonden en zich de champagne, oliebollen en heerlijke erwtensoep goed hadden laten smaken, liet vicevoorzitter Marcel Knip zijn licht schijnen over het verenigingsjaar 2011. De club kende goede en minder goede momenten. Nu zijn alle blikken gericht op het 100-jarig jubileum en Knip riep de aanwezigen op om hun steentje bij te dragen. Vervolgens werd een achttal jubilarissen gehuldigd voor langdurig lidmaatschap. Martijn Eijbersen, Jolien Kuyt-Ruumpol, Ruud van Roon en Rob van Vught zijn 25 jaar lid van Sportclub Brummen. Gerrit Gerritsen, Jan Smeenk en Joop van der Beek staan al 50 jaar op de ledenlijst van de voetbalclub en Theo de Klerk spant de kroon met liefst 70 jaar lidmaatschap. De jubilarissen ontvingen een oorkonde en een attentie. In 2011 heeft de vereniging ook een nieuwe clubbladredactie gekregen. De ’oude’ makers van de clubkrant werden bedankt en mochten een mooi boeket bloemen in ontvangst nemen. De uitreiking van de Harrie Hasselbachtrofee aan een lid/leden van de vereniging die zich op bijzondere wijze verdienstelijk hebben gemaakt voor de club is een onderdeel van de nieuwjaarsreceptie. Mark Donatz overhandigde ditmaal de bokaal aan Truus en Jos Broekhof (foto). Truus heeft zich het afgelopen jaar op bijzondere wijze verdienstelijk gemaakt tijdens diverse acties vanuit de jubileumcommissie en Jos was nauw betrokken bij de organisatie van meerdere jeugdactiviteiten. Naast de beker mochten zij een plaquette en bloemen in ontvangst nemen. Hierna vond de verkiezing plaats van de nieuwe voorzitter, welke een positieve uitslag opleverde. Bert Garssen kreeg de uit 1937 stammende voorzittershamer uit handen van secretaris Marinus van Tent Beking en penningmeester Marcel Knip. De nieuwe voorzitter gaf in een korte slotrede zijn visie op de functie van Sportclub Brummen voor de komende jaren binnen de dorpsgemeenschap. Na het officiële gedeelte bleef men nog lange tijd gezellig bijeen – Foto: Luuk te Kampe
 

Lees ook

Inschrijving woningbouw jongeren van start

BRONCKHORST – De gemeente Bronckhorst start met een pilot Jongerenhuisvesting. De inschrijving hiervoor is inmiddels …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.