Home / Doesburg / Volkstuinders Vereniging bestaat dertig jaar

Volkstuinders Vereniging bestaat dertig jaar

DOESBURG – Volkstuinders Vereniging in Doesburg (VVID) viert dit jaar haar dertigste verjaardag. De bloeiende vereniging beheert vier tuincomplexen, verspreid over Doesburg, waar de leden op een gezonde en ontspannende manier hun vrije tijd invullen.

Er zijn mensen die op de ouderwetse manier boerenkool en andijvie kweken, maar er zijn ook leden die bijvoorbeeld biologisch werken of met ‘vergeten’ groenten en bloemen aan de slag gaan. Niet alleen oudere mensen zijn lid, ook mensen uit jongere generaties zijn in de volkstuinen te vinden. Het kost wat tijd en moeite om de tuin en alles wat er groeit op orde te houden, maar de oogst maakt alles de moeite waard. De tuinders zijn het eens: niets smaakt beter dan groenten en fruit uit eigen tuin.
De contributies voor de leden worden bewust laag gehouden, zodat het ook voor mensen met een smalle beurs loont om eigen groenten en fruit te kweken. Doesburgers die wel interesse hebben naar een eigen tuintje, kunnen zich aanmelden bij Wilma en Peter Krijnen, tel. 0313-475603 of vvid@kpnmail.nl.
 

Lees ook

Gezellige Montmartre Markt

DOESBURG – Onlangs werd tweede Montmartre Markt van dit seizoen gehouden in het historische centrum …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.