Home / Bronkhorst / Imkers promoten hun hobby

Imkers promoten hun hobby

BRUMMEN – De bijenvereniging Biejenschoer Brummen staat ook dit jaar iedere tweede zaterdag van de maand op het bekende plekje bij Paul Hurenkamp Mode. Hier promoten de imkers hun hobby en verkopen zij honing en honingproducten.

Aankomende zaterdag staan de imkers dus met hun kraam op het pleintje, op de hoek van de Ambachtstraat en Van Limburg Stirumstraat. Promotie wordt daarnaast ook gedaan via Radio Gelderland. Iedere tweede dinsdag van de maand is er tussen 19.00 en 20.00 uur bijenpraat met enkele leden van de vereniging.
Het jaar 2012 is uitgeroepen tot Jaar van de Bij. Vijf natuurorganisaties gaven onlangs in het programma Vroege Vogels het startschot voor een jaar waarin wordt gewerkt aan aandacht voor wilde en honingbijen. De bijenstand loopt flink terug, terwijl de bij een onmisbaar deeltje van de natuur is. De Brummense imkers zullen er dan ook alles aan doen om hun steentje bij te dragen.

 

Lees ook

Inschrijving woningbouw jongeren van start

BRONCKHORST – De gemeente Bronckhorst start met een pilot Jongerenhuisvesting. De inschrijving hiervoor is inmiddels …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.