Home / Regio / Dubbel fietspad langs N348 Leuvenheim – Dieren

Dubbel fietspad langs N348 Leuvenheim – Dieren

LEUVENHEIM / SPANKEREN – De provincie Gelderland heeft in december een voorlopig ontwerp gepresenteerd voor herinrichting van de N348 tussen Leuvenheim en Dieren. De weg wordt zodanig aangepast dat deze onder andere veiliger wordt voor fietsers.

Aan de kant van de IJssel komt een dubbel fietspad, dat loopt van Leuvenheim tot over de sluis in Dieren. Hiervoor moet de N348 op enkele plaatsen worden aangepast. In het buitengebied ligt een groenstrook tussen de autobaan en het fietspad, op de brug moet een andere fysieke afscheiding komen. Het fietspad aan de kant van de dorpen wordt weggehaald.
Bij Restaurant de Luchte in Spankeren komt een middeneiland, waar fietsers veilig kunnen oversteken. Bij de Overweg is hiervoor geen plaats, tot grote spijt van de Belangenvereniging Spankeren. De weg wordt voorzien van een dubbele streep, hoewel landbouwverkeer wel mag worden ingehaald. Een deel van de weg krijgt stil asfalt, maar welk deel is nog niet bekend.
De snelheid op de N348 blijft 80 kilometer per uur tot aan de bebouwde kom van Dieren, die begint bij de sluis.
De provincie gaat met betrokken partijen in overleg en wil eind maart het definitieve ontwerp presenteren. Hierna gaan de formele procedures van start.
 

Lees ook

Kanaalweek laat het Apeldoorns Kanaal leven

REGIO – Van 23 tot en met 30 juni vindt onder het motto ’schakel van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.