Home / De Steeg / PlusBus rijdt in Rheden en Rozendaal

PlusBus rijdt in Rheden en Rozendaal

DE STEEG – Sinds deze week rijdt er een PlusBus, een bustaxidienst voor ouderen en gehandicapten, in de gemeenten Rheden en Rozendaal. De Stichting Vervoer door Vrijwilligers biedt dit vervoer van deur tot deur aan.

Het idee is voortgevloeid uit het huisbezoekproject voor 70-plussers in de gemeente Rheden. “Uit die huisbezoeken kwam naar voren dat er veel onvrede is over de regiotaxi. De taxi komt veel te laat of helemaal niet en het komt voor dat de chauffeurs onbeleefd en niet adequaat met de mensen omgaan”, aldus Tom Couwenhoven, initiatiefnemer van Stichting Vervoer door Vrijwilligers Rheden. “Wij wilden dat anders en beter”. Omdat de PlusBus rijdt met vrijwillige chauffeurs, kunnen de klanten deskundigheid en betrouwbaarheid verwachten. De gemeenten subsidiëren voor de komende vijf jaar. Wanneer op 1 januari 2013 blijkt dat er voldoende behoefte is (vier ritten per dag) blijft de PlusBus rijden. In deze proefperiode verzorgt de PlusBus uit Doesburg de ritten. Bij de opening waren de wethouders Tjebb Vugts (Rheden) en Arno Adema (Rozendaal) blij met het gaan rijden van de PlusBus. “Dit is de kant waar we als gemeente naar toe willen: initiatieven vanuit de bevolking ondersteunen.” – foto: Marc Pluim

Lees ook

Het heeft Zijne Majesteit behaagd …

Het heeft Zijne Majesteit behaagd … Met die woorden hebben donderdagmorgen weer vele burgemeesters in …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.