Home / Velp / Kerstballen breien is een hype

Kerstballen breien is een hype

VELP – Boekhandel Jansen & de Feijter organiseerde een wedstrijd: Wie breit de mooiste kerstbal. De eerste prijs bestaat uit een dinerbon van 100 euro, te besteden bij Olde Dubbelink Restaurants & Partycatering. Er zijn 25 gebreide kerstballen ingeleverd.

Voor de jury was het niet gemakkelijk om een beslissing te nemen. Gelet werd op kwaliteit, originaliteit en afwerking. De eerste prijs is toegekend aan Marga Hurenkamp uit Rheden. Zij heeft gebruik gemaakt van een ontwerp van Arne Nerjordet en Carlos Zachrison, samenstellers van het boek Kerstballen breien met Arne & Carlos, maar heeft daar een geheel eigen draai aangegeven door het ontwerp te voorzien van subtiel ingebreide kraaltjes en de kleur rood te vervangen door gouddraad. Het levert een kunstige kerstbal op waarmee je de hele boom wel zou willen volhangen.

Eervolle vermeldingen zijn er ook: Mw. van Maanen, een oud-handwerklerares, breide spontaan enkele ballen naar eigen ontwerp, Mw. Wernke heeft ontwerpen uit het boek zeer vakkundig uitgevoerd, Rosanne Ates (10 jaar) breidde een erg originele kerstbal, evenals mevrouw de Backere die een grote bal inleverde waarin de naam van de boekhandel is verwerkt. Tot slot nog een eervolle vermelding voor mevrouw Alsema, die buiten mededinging een gehaakt kerstengeltje inleverde en een origineel vormgegeven kerstbal. Ook alle andere inzendingen waren bijzonder de moeite waard en zijn in de boekhandel aan de Emmastraat te bewonderen tot Driekoningen – foto: Caro de Feijter

Lees ook

Omroep Gelderland helpt Unisono Velp

VELP- Harmonie Unisono verkeert in nood. Het orkest wil graag extra muzikanten om het orkest …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.