Home / Giesbeek / St. Gregorius gaat terug naar de seventies

St. Gregorius gaat terug naar de seventies

GIESBEEK – De zaal van ‘’Het Hof van Giesbeek’’ was op 2e Kerstdag tot de nok toe gevuld. Fanfarekorps St. Gregorius uit Giesbeek geeft al jaren haar traditionele jaarconcert op deze dag waarbij alle muzikanten aan bod komen. Er is, naast het optreden van het orkest, veel ruimte voor de leerlingen en de slagwerkgroep. Dit jaar stond het concert in het teken van de jaren 70 en dat heeft het aanwezige publiek geweten.

Na eerst wat kerstnummers gespeeld te hebben, daar ontkom je natuurlijk niet aan in deze tijd, tapte St. Gregorius uit Giesbeek na de pauze uit een ander vaatje. Voor de pauze, had de jeugd van St. Gregorius een sterke inbreng. De blokfluitgroep speelde aan kerst gerelateerde nummers en liet horen dat al doende veel geleerd is. Onder andere ‘Mamma Mia’ en ‘Rudolf the red nosed reindeer’ passeerden daarna even de revue. Het leerlingenorkest onder leiding van Theo Hammink had op haar beurt ook een aangename inbreng in het geheel. De slagwerkgroep onder leiding van Karin de Vries stelde de trommelvliezen, zowel van de trommels als van het publiek, behoorlijk op de proef tijdens een leuk en afwisselend optreden. Een van de slagwerkertjes met name Sjoerd van Haren, net boven zijn trommel uitstekend, sloeg zich, zo mooi geconcentreerd, spelend door zijn optreden heen, dat zowel hij als zijn begeleider, Henk Kock en de zaal een zucht van verlichting slaakten toen het nummer tot een goed eind was gebracht. En passant werden Anne Baars en Jelmer van der Zee nog even gefeliciteerd met hun behaalde muziekdiploma’s.

Na de pauze dan die metamorfose van het orkest, dit keer voor het eerst onder leiding van Dineke Griek. De kleding was kleurrijk en gelijkend op de kleding die men droeg in de tijd toen de nummers ontstonden, de zeventiger jaren. Zowel decor als kleding en muziek wierpen de toeschouwer 40 jaar terug in de tijd. Een schitterende opening met ‘A brand new day’ waarbij de confettiknallers niet mochten ontbreken. Daarna zorgden 70-hits zoals ‘You are the sunshine of my live’, ‘Waterloo’, ‘If you leave me now’ en ‘I can get no Saitisfaction’ ervoor dat het moeilijk stil zitten werd voor het aanwezige publiek. Tijdens de uitvoering van ‘Daddy Cool’ kwam er een ‘echte’ Boney M op. Hij liet zien dat hij, met ondersteuning van zijn achtergrondzangeressen, het dansen nog steeds niet verleerd is. Toen de medley van the Village People werd ingezet mochten ook deze 6 mannen uit Amerika niet ontbreken tijdens deze uitvoering. Leuk om te zien dat de muzikanten van St. Gregorius ook een goed gevoel voor dans hebben. Met ‘Proud Mary’ werd dit spetterende concert afgesloten en kon het orkest een staande ovatie in ontvangst nemen. Dineke Grieks’ reactie op het geheel was er een van tevredenheid over de gespeelde muziek. “Er hing een goede sfeer en de muzikanten hadden er zin in om goede muziek te maken. Er is zeer alert en met veel plezier gespeeld. Dat straalden we uit vanaf het podium waardoor het publiek met veel plezier heeft kunnen kijken en luisteren. ‘Proud Mary’ en ‘Satisfaction’ van de Stones knalden er uit en zorgden voor veel satisfaction in de zaal”. Voor foto’s van dit concert en informatie over de fanfare kunt u terecht op www.gregoriusgiesbeek.nl.
 

Lees ook

Voetbalkampioenen!

GIESBEEK – Het vierde elftal van GSV’38 4 uit Giesbeek heeft het kampioenschap binnen. In …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.