Home / Bronkhorst / Kinderkerstfeest in Oude Kerk druk bezocht

Kinderkerstfeest in Oude Kerk druk bezocht

BRUMMEN – Het was voor de eerste keer dat de Rooms-Katholieke Sint Andreaskerk en de Protestantse gemeente Brummen gezamenlijk een kinderkerstfeest organiseerden. Dat gebeurde op kerstavond. Het feest in de Oude Kerk werd druk bezocht; vlak voor zeven uur was het zoeken naar een plaatsje.

De dienst werd begeleid door het jongerenkoor VOX Tunes en de toneelgroep BRAVO. De toneelgroep speelde het kerstverhaal met een nieuwe groep kinderen vanaf acht jaar en VOX Tunes zong sfeervolle liedjes hierbij. Het toneel was aangekleed als een heuse kerststal, compleet met kaarsen, strobalen, een ezel en lammetjes. Alle toneelspelers waren mooi verkleed en geschminkt, en het engelenkoor, gevormd door de in het wit geklede kinderen van VOXTunes, maakte het geheel compleet.
De collecte na afloop was bestemd voor Tess Unlimited en het adoptiekindje van de kinder-nevendienst; Kabiito Kenedy uit Oeganda. Inmiddels is bekend dat er gul is gegeven. Na afloop werden alle kinderen getrakteerd op een sleutelhanger met een lichtje. Het lichtje stond symbool voor het thema van het kinderkerstfeest “Op zoek naar de Koning”. Bij dat zoeken is niet alleen een kompas nodig, maar ook een lichtje; het geeft hoop in het donker, het wijst je de weg en je kunt je er aan warmen.
 

Lees ook

Inschrijving woningbouw jongeren van start

BRONCKHORST – De gemeente Bronckhorst start met een pilot Jongerenhuisvesting. De inschrijving hiervoor is inmiddels …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.