Home / Bronkhorst / ‘Brandweer van Breda’ wint popquiz

‘Brandweer van Breda’ wint popquiz

BROEK – Zesendertig fanatieke deelnemers, een zaal vol belangstellenden, een gezellige sfeer, een uitstekende huisband, tevreden sponsoren. En bovenal: een winnend team dat meedeed onder de naam “Vrijwillige brandweer van Breda”. Na drie bloedstollende ronden was duidelijk dat dit team bestaande uit Jilling en Joram van Breda en Remco Brand gezamenlijk over de meeste popkennis beschikt. Uit handen van presentator Patrick Maijer en jurylid Gert-Jan van Dijk ontvingen zij hun prijs. Naast een prachtige wisselbeker en een boeket bloemen kregen de drie winnaars een ticket naar het meerdaagse popfestival Paaspop in handen gedrukt. Het festivalseizoen 2012 kan voor deze drie muziekliefhebbers dus niet meer kapot!

Woensdagavond, acht uur stipt, werd de allereerste vraag van de allereerste officiële Brummense popquiz op de twaalf teams afgevuurd. De vraag, ondersteund door een videofragment, ging over de zanger/producer die onder andere bedenker was van groepen zoals Boney M., Eruption en Milli Vanilli. Het antwoord was Frank Farian. Verspreid over drie ronden kregen de teams in totaal meer dan veertig vragen voor hun kiezen. De laatste vijf vragen waren voorbehouden aan de drie beste teams: ‘De vrijwillige brandweer van Breda’, ‘Pop in de Kop’ en het team van QS-pop. Uiteindelijk moest een zogenaamd ‘four cord song’ de beslissing brengen. In een ongeveer vijf minuten durend liedje van huisband Move Your Mind waren in totaal 25 liedjes verstopt. De drie overgebleven teams moesten zoveel mogelijk artiesten/bands en songtitels uit deze medley opschrijven. Uiteindelijk bleek dat het team ‘Vrijwillige brandweer van Breda’ zich de overall winnaar mocht noemen.

In de afgelopen weken hadden de organisatoren met hun ondersteuners veel werk verricht om van de eerste popquiz een succes te maken. Binnen tien dagen hadden zich al meer teams aangemeld dan mee konden doen. Het enthousiasme van de deelnemers en de grote belangstelling voor het evenement onderstreept voor de organisatie het bestaansrecht van een Brummense popquiz. Vandaar dat nu al het voornemen is om ook volgend jaar tussen kerst en oud en nieuw een popquiz te organiseren.

De organisatie van de eerste Brummense popquiz was in handen van Hans Broer, Theo van Enckevort, Gert-Jan van Dijk en Robert Kersten. Zij wisten zich gesteund door een groot aantal medestanders zoals de Vroolijke Frans, Trolly Town Studio, RTV Veluwezoom, Culturele Stichting Brummen, Kroese Arnhem/Nijmegen, Fidato Arnhem, Drukkerij Hilarius, Luxor Live Arnhem, Gigant Apeldoorn, Paaspop Schijndel en SPL P.A. Service. De presentatie was bij Patrick Maijer in goede handen en het popbuffet en de catering bij Uitspanning de Vroolijke Frans waren als vanouds van goede kwaliteit.

De organisatie hoort graag alle reacties van deelnemers, bezoekers en andere geïnteresseerden. Hiervoor kan men zich wenden tot de leden van de organisatie. Ook kan men een reactie mailen naar het speciale e-mailadres popquiz@rtv-veluwezoom.nl. Meer informatie over de eerste editie van deze Brummense popquiz vindt u natuurlijk ook op de inmiddels wel bekende popquizwebsite www.popquizbrummen.nl.
 

Lees ook

Inschrijving woningbouw jongeren van start

BRONCKHORST – De gemeente Bronckhorst start met een pilot Jongerenhuisvesting. De inschrijving hiervoor is inmiddels …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.