Home / Regio / Waterschapsbesturen stemmen in met nauwe onderlinge samenwerking

Waterschapsbesturen stemmen in met nauwe onderlinge samenwerking

REGIO – De algemene besturen van de waterschappen Regge en Dinkel, Velt en Vecht en Rijn en IJssel hebben ingestemd met het voorstel om te komen tot onderlinge innovatieve samenwerkingsvormen. Voor de drie waterschappen betekent dit dat zij een aantal uitvoerende en bestuurlijke taken in de toekomst gezamenlijk zullen uitvoeren.

Dit krijgt zijn beslag in een shared service netwerk en een bestuurlijke coöperatie. De twee waterschappen Velt en Vecht en Regge en Dinkel hebben daarnaast het voornemen om te komen tot een bestuurlijke fusie.

Velt en Vecht en Regge en Dinkel werken de komende periode het voornemen van een fusie verder uit. In een business case zullen de financiële consequenties gedetailleerd uitgewerkt worden. Naar verwachting vindt de definitieve besluitvorming halverwege 2012 plaats. Bij de verdere uitwerking van het shared servicenetwerk en de bestuurlijke coöperatie neemt waterschap Rijn en IJssel het voortouw.

Met de besluiten van de algemene besturen is de verkenning naar opschaling door de drie waterschappen afgerond. De besluiten van de algemeen besturen zijn het sluitstuk van een proces van onderzoeken en samenwerkingsbesprekingen die de waterschappen het afgelopen jaar hebben gevoerd. De inhoud, een goed, efficiënt en betaalbaar waterbeheer voor de toekomst stond daarbij steeds centraal. Dit proces leidde tot de samenwerkingsvoorstellen van de dagelijkse besturen, waarmee de algemene besturen van de afzonderlijke waterschappen nu hebben ingestemd.

De besluitvorming vond plaats op 22 december (Rijn en IJssel), 20 december (Velt en Vecht) en 14 december (Regge en Dinkel).
 

Lees ook

Kanaalweek laat het Apeldoorns Kanaal leven

REGIO – Van 23 tot en met 30 juni vindt onder het motto ’schakel van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.